Dubrovački brodar

Atlantska plovidba prodaje dva broda za 27 mln dolara

Hina

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLER

Ugovori, sklopljeni za brodove Libertas i Imperial za ukupnu cijenu od 27 milijuna dolara, stupit će na snagu nakon što kupci uplate 10 posto predujma



Atlantska plovidba izvijestila je u utorak da je sklopila ugovore o prodaji dvaju brodova – Libertas i Imperial – za ukupno 27 milijuna američkih dolara.


Ugovori, sklopljeni za brodove Libertas i Imperial za ukupnu cijenu od 27 milijuna dolara, stupit će na snagu nakon što kupci uplate 10 posto predujma.


Prema odredbama sklopljenih ugovora o prodaji, Imperial će biti predan kupcima između 1. lipnja i 15. srpnja, a Libertas između 1. srpnja i 31. kolovoza ove godine.




Atlantska plovidba izvijestila je i da je u kineskoj luci Nantong započela preuzimanje pod puno komercijalno i tehničko upravljanje broda Maple Glory, za vlasnika Northern Glory iz Hong Konga.


Radi se o brodu tipa handysize, nosivosti 32.480 tona izgrađenom 2011. godine u kineskom brodogradilištu Taizhou. Završetak preuzimanja očekuje se kompletiranjem iskrcaja tereta i isplovljenjem broda.