Dobra lova, ali...

Amerikanci traže super sposobnog svjetioničara, plaća 70 tisuća kuna!

P. N.

Svjetionik East Brother osvjetljava sjeverni dio zaljeva San Francisco od 1873. godine

Svjetionik East Brother osvjetljava sjeverni dio zaljeva San Francisco od 1873. godine

Za posao na svjetioniku East Brother, s kojega puca pogled na San Francisco, očekivano je zavladao velik interes. Ipak, mnogi su kandidati otpali jer je potreban cijeli spektar sposobnosti, znanja, ali i kapetanska dozvola za brod koju je trebalo ishodovati od Obalne straže.



SAN FRANCISCO Na malenom otoku s kojeg puca prekrasan pogled na San Francisco traže dva svjetioničara. Plaća je primamljiva i iznosi 130.000 dolara godišnje, što bi mjesečno bilo 10.833 USD ili ako želite u našoj valuti – više od 70.000 kuna, piše portal morski.hr.


Svjetionik East Brother osvjetljava sjeverni dio zaljeva San Francisco od 1873. godine, a lokalni entuzijasti spasili su ga od planiranog rušenja 1970-ih godina, lobirajući za njegovo svrstavanje u Nacionalni registar kulturnih dobara i radeći na njegovoj obnovi.


S obzirom na dobru plaću i u današnje vrijeme vrlo rijetku priliku da uopće naiđete na oglas za ovo radno mjesto, za posao je očekivano zavladao velik interes. Ipak, mnogi su kandidati otpali jer je potreban cijeli spektar sposobnosti, znanja, ali i kapetanska dozvola za brod koju je trebalo ishodovati od Obalne straže.




Naravno, u 21. stoljeću „svjetioničar“ ostaje samo u navodnicima, jer će raditi sve drugo osim paljenja ferala. Osim održavanja objekta i okoliša, na ovom radnom mjestu posluživat će gostima šampanjac, kuhati i nuditi razne gurmanske specijalitete


Kako navode poslodavci u oglasu, “posao, zahtijeva kombinaciju preciznog planiranja i prilagodljivosti usprkos neočekivanim vremenskim prilikama, pokvarenim uređajima i raznim potrebama gostiju na mjestu gdje se problemi ne mogu riješiti žurnim odlaskom do dalekih trgovačkih centara.” Drugim riječima, potrebna je izuzetna vještina snalaženja. Za što prolaze samo oni najinteligentniji.


Čini li Vam se i dalje da je plaća visoka?