Podravka podmirila dospjele tražbine

Mirna Rovinj izbjegla stečaj, račun deblokiran

Hina

Foto Glas Istre

Foto Glas Istre

Ne postoje više razlozi za otvaranje stečajnog postupka nad rovinjskom Mirnom, jer je Podravka, kao većinski vlasnik Mirne, podmirila dospjele tražbine te račun Mirne više nije blokiran, pa je u ponedjeljak na ročištu na Trgovačkom sudu u Rijeci sutkinja Daniela Korlević obustavila prethodni stečajni postupak čime je izbjegnut stečaj rovinjske tvrtke



RIJEKA  Ne postoje više razlozi za otvaranje stečajnog postupka nad rovinjskom Mirnom, jer je Podravka, kao većinski vlasnik Mirne, podmirila dospjele tražbine te račun Mirne više nije blokiran, pa je u ponedjeljak na ročištu na Trgovačkom sudu u Rijeci sutkinja Daniela Korlević obustavila prethodni stečajni postupak čime je izbjegnut stečaj rovinjske tvrtke.


Kako je potvrdio privremeni stečajni upravitelj Dušan Crljenko, predstavnici Mirne sudu su predali potvrdu iz koje je vidljivo da račun Mirne na današnji dan nije blokiran, odnosno da je ta tvrtka tijekom prethodnog stečajnog postupka uspjela skinuti blokadu računa od 32,5 milijuna kuna.


Iz Podravke su priopćili kako su, s obzirom da je do završetka prethodnog postupka Mirna postala sposobnom za plaćanje, time što joj je deblokiran račun, otpali zakonom predviđeni razlozi za otvaranje odnosno daljnje vođenje stečajnog postupka.




»Podravka je kao većinski vlasnik Mirne direktno podmirila znatan iznos dospjelih tražbina Mirne te pružila jamstva za podmirenje preostalih tražbina vjerovnika Mirne koje su bile evidentirane u očevidniku FINA-e. Ovime su stvoreni preduvjeti za daljnje normalno poslovanje Mirne«, izvijestili su iz koprivničke tvrtke.


Nakon ročišta na Trgovačkom sudu u Rijeci, predstavnik radnika u Nadzornom odboru i povjerenik Sindikata PPDIV-a Evelino Marić novinarima je izjavio kako u ime radnika Mirne može iskazati zadovoljstvo, jer su nakon 15 godina agonije, kao i dugotrajne blokade računa, dočekali da je račun tvrtke deblokiran, da je izbjegnut stečaj i da mogu nastaviti s radom.


Marić je rekao i da se nadaju da će biti mogućnosti za proširenje proizvodnje i dodatno zapošljavanje, da radnici Mirne posljednja četiri mjeseca rade normalno te da bi današnji dan trebao biti ‘dan D’ za očuvanje radnih mjesta u toj tvrtki.


Po podacima sindikata, prihod Mirne prošle je godine bio oko 75 milijuna kuna, a tvrtka zapošljava gotovo 200 ljudi.


Financijska agencija (Fina) je u ožujku prošle godine Trgovačkom sudu u Rijeci uputila prijedlog za pokretanje stečajnog postupka nad Mirnom, nakon što je krajem veljače iste godine obustavljen postupak predstečajne nagodbe, budući da plan financijskog restrukturiranja nije prihvatila potrebna većina vjerovnika.