Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
24. siječnja 2020.
Vrsar i Savudrija

Ministar Tolušić obišao istarske ribarske luke u izgradnji, financira ih se s 15 milijuna kuna

Ministar Tolušić u obilasku luka
Ministar Tolušić u obilasku luka
Autor:
Objavljeno: 16. srpanj 2019. u 17:25 2019-07-16T17:25:22+02:00

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić obišao je danas  ribarske luke u Vrsaru i Savudriji čija se izgradnja financira iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo sa ukupno 15 milijuna kuna.

„Stara Savudrija je važna ribarska luka za lokalno stanovništvo. U rekonstrukciju postojećeg gata ulažemo više od 5 milijuna kuna. Projektom financiramo i prostore za spremanje ribarske opreme, postavljanje 24 ormarića za napajanje plovila električnom strujom i vodom, video nadzor i postavljanje „eko otoka“ za odvajanje otpada.

U Vrsaru ulažemo 10,5 milijuna kuna u produženje gata koji će biti opremljen sa 4 nova ormarića za napajanje plovila električnom strujom i vodom. Ovime povećavamo kapacitet iskrcajnih mjesta kao i kvalitetu samog ukrcaja i iskrcaja, a pomicanje svjetionika na produljeni dio gata dat će ribarima dodatni manevarski prostor.

Specifičnosti i tradicija ribarenja na zapadnoj obali Istre vrijednosti su koje smo očuvali i ulaskom u Europsku uniju. Vjerujem da će ova poboljšanja radnih uvjeta ribarima dati dodatnu motivaciju da nastave biti čuvari našeg mora“, izjavio je Tomislav Tolušić u Savudriji.

Kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo financira se izgradnja ukupno šest ribarskih luka s iznosom potpore od 127 milijuna kuna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.