Sprema se akcijski plan

Ministar Kliman: neperspektivne vojne objekte iskoristiti za turizam

Hina

Karta napuštenih vojnih objekata

Karta napuštenih vojnih objekata

Napravit ćemo akcijski plan kako bi se neperspektivne vojne zone pogodne za investiranje u turizmu stavile u funkciju, rekao je Kliman



Ministar turizma Anton Kliman najavio je u utorak u Splitu izradu akcijskog plana stavljanja neperspektivnih vojnih zona u službu turističkog razvoja te poručio kako će se zauzimati za uklanjanje zapreka učinkovitom poslovanju u turističkom sektoru.  ”Napravit ćemo akcijski plan kako bi se neperspektivne vojne zone pogodne za investiranje u turizmu stavile u funkciju”, rekao je Kliman novinarima.


 Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja je nakon sastanka gradskih i županijskih političkih i turističkih djelatnika s ministrom Klimanom, izvijestio kako se razgovaralo o rješavanju poteškoća u vezi neperspektivne vojne imovine. ”Prepuštanje vojnih objekata i zemljišta za turističke potrebe ide vrlo sporo i treba učiniti sve što je moguće da se pri tomu bude učinkovitiji kako bi se omogućile nove turističke investicije,” kazao je Ževrnja. 


Kliman je pak obećao kako će njegovo ministarstvo u suradnji sa drugim ministarstvima poduzeti napore da se razvijaju turističke investicije u županiji i Gradu Splitu. ”Sljedećih godinu ili dvije pred Splitsko-dalmatinskom županijom i Splitom je svijetla budućnost ulaganja u turizam,” poručio je Kliman.




 Izvijestio je kako je zatražio dodatni angažman na tržištima koja mogu pridonijeti povećanju dolaska turista u Hrvatsku spomenuvši Veliku Britaniju, Skandinaviju, Beneluks i Rusiju.