Loši poslovni rezultati

Milijarder George Soros prodao većinu dionica kineske tvrtke za internetsku trgovinu Alibaba

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Dionice Alibabe izlistane su na burzi u New Yorku od rujna prošle godine. Rekordnu cijenu dosegnule su u studenom da bi u međuvremenu ona potonula 37 posto



Fond u vlasništvu utjecajnog milijardera Georgea Sorosa prodao je većinu dionica kineske tvrtke za internetsku trgovinu Alibaba, izvijestili su mediji proteklog vikenda.


Soros Fund Management sada ima samo 60.000 dionica te kineske kompanije vrijednih 4,88 milijuna dolara, prenosi BBC u nedjelju, pozivajući se na izvješće dostavljeno američkim regulatorima.


Usporede radi, na kraju ožujka fond je imao dionice u vrijednosti 370 milijuna dolara.




Dionice Alibabe izlistane su na burzi u New Yorku od rujna prošle godine. Rekordnu cijenu dosegnule su u studenom da bi u međuvremenu ona potonula 37 posto.


Prošlog je tjedna kompanija razočarala analitičare na Wall Streetu tromjesečnim poslovnim rezultatima, u prvom redu 28-postotnim rastom prihoda u prva tri ovogodišnja mjeseca, najsporijim u tri godine.


Sorosev fond prodao je i dionice kineske internetske tražilice Baidu, a kupili su udjele u Time Warneru i Facebooku.


Investitor i filantrop George Soros našao se ove godine na drugom mjestu Forbesove liste menadžera hedge fondova sa zarađenih 1,2 milijarde dolara u 2014.