Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. veljače 2020.
AGROKOR

Ledo, Jamnica, Zvijezda i Vupi založili žigove da bi osigurali kredit

Foto: D. JELINEK
Foto: D. JELINEK
Autor:
Objavljeno: 24. studeni 2017. u 18:34 2017-11-24T18:34:25+01:00

Uz žigove, za kredit koji je Agrokor dobio početkom lipnja, tvrtke iz sastava Agrokora su založile i prava na svojim nekretninama koje do tada nisu bila založena o čemu su izvijestile početkom rujna

Četiri tvrtke iz sastava Agrokora koje kotiraju na Zagrebačkoj burzi – Ledo, Jamnica, Zvijezda i Vupik, u petak su izvijestile o zasnivanju založnog prava na određenim žigovima tih tvrtki, a za osiguranje kredita u iznosu 480 milijuna eura kojega je Agrokor dobio u lipnju ove godine.

Te kompanije u objavi na Burzi navode da je jučer, 23. studenoga sklopljen ugovor o zasnivanju založnog prava na žigovima između Agrokor d.d., njegovih određenih povezanih društava, kao založnih dužnika, te Madison Pacific Trust Limited, kao založnog vjerovnika. Taj je ugovor sklopljen »u svrhu zasnivanja i perfekcije osiguranja u korist Madison Pacific Trust Limited, radi osiguranja sadašnjih i budućih tražbina koje proizlaze iz Ugovora o najstarijem (eng. super-priority) kreditu od 8. lipnja 2017. godine«, navodi se u objavama Agrokorovih kompanija.

Za dvije Agrokorove tvrtke – Jamnicu i Ledo, to znači proširenje zasnivanja založnog prava na žigovima, s obzirom da su te dvije kompanije sredinom rujna (18. rujna) objavile da su sklopile ugovor o zasnivanju založnog prava na određenim žigovima.

Nakon što je u rujnu Janica založila pravo na pet, a Ledo na četiri žiga, Jamnica je novim ugovorom založila pravo na dodatnih 17 žigova, a Ledo na 21 žig. Najvećim dijelom riječ je o verbalnim i figurativnim žigovima te nekoliko trodimenzionalnih žigova.

Zvijezda je jučer sklopljenim ugovorom založila pravo na 17 svojih žigova (verbalnih i figurativnih), a Vupik na dva figurativna žiga, proizlazi iz objava tih kompanija. 

Uz žigove, za kredit koji je Agrokor dobio početkom lipnja, tvrtke iz sastava Agrokora su založile i prava na svojim nekretninama koje do tada nisu bila založena o čemu su izvijestile početkom rujna.

Naime, Jamnica, Ledo, Zvijezda, Belje, Vupik i PIK Vinkovci su početkom rujna izvijestili o sklapanju ugovora o zasnivanju založnog prava na nekretninama između Agrokora, njegovih povezanih društava, te Madison Pacific Trust Limiteda.

Inače, Agrokor je 8. lipnja izvijestio da je potpisan ugovor o financijskom aranžmanu u visini od 480 milijuna eura. Kredit je odobren na 15 mjeseci, uz 4 posto godišnje kamate koja se pripisuje glavnici ili 3,8 posto u gotovini, plativo jednom godišnje.

Kredit su osigurali imatelji obveznica predvođeni fondom Knighthead Capital Management, a jamstvo za kredit je sva materijalna i nematerijalna imovina koja nije do sada založena.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.