Lošinjska tvrtka

Jadranka grupa povećava osnovicu plaće za dva posto. Raste i uskrsnica

Hina

Foto: M. GRACIN

Foto: M. GRACIN

Tvrtka Jadranka trgovina isto tako jamči da niti jedan djelatnik u sezoni neće imati mjesečnu neto plaću manju od 4.000 kuna, bez obzira na to na kojoj poziciji je zaposlen i je li riječ o sezonskom ili stalnom poslu



Lošinjska Jadranka grupa i njene članice od 1. travnja svim djelatnicima povećavaju osnovicu plaće za dva posto, a svim stalnim radnicima povećava se i uskrsnica koja će umjesto 700 iznositi 900 kuna, izvijestili su u utorak iz Jadranke.


Plaće rastu u tvrtkama Jadranka, Jadranka hoteli, Jadranka trgovina, Jadranka kampovi i Kamp Slatina.


Uz to, djelatnike Jadranka hotela i Jadranka kampova zaposlene na deficitarnim zanimanjima u odjelima domaćinstva te hrane i pića u sezoni očekuje dodatno povećanje neto plaće od 20 posto za ostvareni mjesečni fond sati, bez obzira je li riječ o sezonskom ili stalnom poslu.




Tvrtka Jadranka trgovina isto tako jamči da niti jedan djelatnik u sezoni neće imati mjesečnu neto plaću manju od 4.000 kuna, bez obzira na to na kojoj poziciji je zaposlen i je li riječ o sezonskom ili stalnom poslu.


Jadranka grupa sezonskim zaposlenicima nudi i prigodnu nagradu u iznosu od tisuću kuna za minimalno pet mjeseci rada u hotelima i 600 kuna za minimalno tri mjeseca rada u trgovinama, te dodatnih 200 kuna po svakom sljedećem mjesecu.


U priopćenju se navodi i da su sezoncima s prebivalištem izvan Lošinja osigurani smještaj i prehrana bez umanjivanja plaće, a što je, ističe se, standard kojeg se Jadranka grupa drži desetljećima.


Najvjernijim i najboljim sezonskim djelatnicima nudi se status stalnog sezonca čime stječu prava stalnih djelatnika (pravo na božićnicu, uskrsnicu i dar djeci, minimalnog ukupnog iznosa od 3.400 kuna), dok im je radno mjesto za iduću godinu zajamčeno.


Članica Uprave Jadranka grupe zadužena za razvoj ljudskih potencijala Nina Garić Saganić istaknula je da su korekcije osnovice plaća napravljene u u dijalogu sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske.


»Kontinuirano od 2013. godine osnovica je na razini grupe korigirana za 10 posto. Pored stalnih poboljšanja financijskih i životnih uvjeta djelatnika, posebnu pozornost posvećujemo razvoju kadrova kroz višemilijunska godišnja ulaganja u edukacije i stipendiranje. Rukovodimo se načelom brige za vlastite zaposlenike«, rekla je uz ostalo Garić Saganić.


Jadranka grupa upravlja s pet hotela visokih kategorija, restoranima, vilama i apartmanima smještenima na najatraktivnijim lokacijama otoka Lošinja, sa četiri kampa na otocima Lošinju i Cresu, kao i s 20 maloprodajnih objekata.