Prešao u Meteor

Izvršni potpredsjednik Agrokora Knez karijeru nastavlja u privatnom biznisu

Hina

Snimio Darko JELINEK / NL arhiva

Snimio Darko JELINEK / NL arhiva

Prema podacima iz Sudskog registra, Knez je odnedavno član đakovačke grupe Meteor. Meteor je jedna od četiri tvrtke koja je iskazala interes da postane strateški investitor u društvu Badel 1862.



ZAGREB Izvršni potpredsjednik Agrokora za Poslovnu grupu maloprodaja Darko Knez nastavit će svoju karijeru u privatnom biznisu, izvan Agrokor koncerna, priopćili su u utorak iz tog koncerna.


 »Nakon 17 godina karijere u sklopu Agrokora, Darko Knez odlučio je potražiti nove poslovne izazove u privatnom poduzetništvu«, stoji u priopćenju, u kojem se dodaje da je Knez karijeru u Agrokor koncernu započeo 1999. godine.


U Konzum, navodi se, prelazi 2000. godine na poziciju pomoćnika, a potom i direktora Sektora logistike. Uskoro postaje direktor Sektora Marketinga da bi u veljači 2004. postao izvršni direktor Područja prodaje i marketinga.




»Poziciju predsjednika Uprave Konzuma preuzima 2007. godine, gdje sve do 2015. godine uspješno vodi najveći hrvatski trgovački lanac. U 2014. godini imao je značajnu ulogu u Agrokorovom timu zaduženom za integraciju Konzuma i Mercatora te je proveo integraciju ovih dviju kompanija u Hrvatskoj. S prvim danom 2016. godine preuzima funkciju izvršnog potpredsjednika Agrokora za Poslovnu grupu maloprodaja«, ističe se u priopćenju Agrokora.


Darko Knez rođen je 1970. godine u Osijeku. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, završio je poslijediplomski studij (MBA) na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i polaznik je doktorskog studija na poslovnoj školi IEDC Bled.


Prema podacima iz Sudskog registra, Knez je odnedavno član đakovačke grupe Meteor.


Inače, Meteor je jedna od četiri tvrtke koja je iskazala interes da postane strateški investitor u društvu Badel 1862. Kako je priopćeno u utorak iz Badela, Meteor, zagrebački Oštrc, slovački St. Nicolaus i splitska Stanić Grupa javili su se na Badelov poziv za aktivno uključivanje u provedbu mjera financijskog i operativnog restrukturiranja tog društva u okviru postupka predstečajne nagodbe.