Subvencionirana kupnja energetski najučinkovitijih uređaja

Iz trgovina od jutra planulo 4.500 od ukupno deset tisuća “štedljivih” kućanskih aparata

Bojana Mrvoš Pavić

Foto Roni BRMALJ

Foto Roni BRMALJ

Moglo bi se dogoditi da u ovoj, drugoj "rundi", ukupan iznos poticaja bude potrošen već do kraja današnjeg dana, a najkasnije sutra



Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost jutros je objavio drugi dosad poziv građanima na subvencioniranu kupnju energetski najučinkovitijih kućanskih aparata, energetskog razreda A+++, te je već do podneva iz trgovina planulo 4.500 od ukupno deset tisuća uređaja koje će Fond sufinancirati.


Poticaji nestaju daleko brže nego u lipnju, kad je Fond također na raspolaganju imao osam milijuna kuna za subvencioniranu kupnju deset tisuća uređaja, jer je tijekom prva dva dana akcije u lipnju prodano 1.800 aparata, a svi su poticaji nestali kroz devet dana. Ovim tempom, lako bi se moglo dogoditi da u ovoj, drugoj “rundi”, ukupan iznos poticaja bude potrošen već do kraja današnjeg dana, a najkasnije sutra.


Uređaj se kupuje u točno određenim trgovinama, čiji je popis, kao i ostali uvjeti, objavljen na mrežnim stranicama Fonda. Kupac ga na licu mjesta plaća u cijelosti, bilo gotovinom ili obročno, nakon čega presliku računa i ostalu potrebnu dokumentaciju u roku od 15 dana mora dostaviti Fondu. Poticaj od 800 kuna kupcu će biti refundiran na tekući račun.