Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 27
Sutra: 5° 5° 27
13. prosinca 2019.
Odlični rezultati

Investicije se isplatile: Dobit crikveničkog Jadrana porasla 74 posto

Investicije se isplatile: Dobit crikveničkog Jadrana porasla 74 posto
Investicije se isplatile: Dobit crikveničkog Jadrana porasla 74 posto
Autor:
Objavljeno: 5. studeni 2019. u 10:51 2019-11-05T10:51:06+01:00

Jadran su lani preuzeli obvezni mirovinski fondovi PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi te za razvoj kompanije osigurali oko 450 milijuna kuna

Crikvenički Jadran, turistička tvrtka koja posluje na vinodolsko-crikveničkoj i makarskoj rivijeri, ostvarila je u prvih devet mjeseci prihode od 101,3 milijuna kuna, što je 22 posto više nego u istom razdoblju lani, dok je neto dobit iznosila 22 milijuna kuna ili 74 posto više, izvijestili su u utorak iz Jadrana.

Ostvarena dobit prije poreza i doprinosa (EBITDA) iznosila je 33,8 milijuna kuna, odnosno 55 posto je veća nego u lanjskih prvih devet mjeseci, a na razini grupe veća je za gotovo 70 posto i iznosila je nešto više od 40 milijuna kuna.

Neto dobit u Jadranu iznosila je 22 milijuna kuna, odnosno 74 posto viša nego lani, a dobit grupe iznosi nešto više od 26 milijuna kuna. Lanjski gubitak od 13,9 milijuna kuna bit će pokriven dijelom od zadržane dobiti iz prethodnih godina od 3,7 milijuna, a ostatak iz budućih dobitaka.

Posebno je bilo uspješno treće tromjesečje u kojem su prihodi bili 26 posto veći nego u istom razdoblju prošle godine, a rast prihoda se objašnjava investicijskim ciklusom koji je omogućio povećanje cijena.

U obnovu i uređenje objekata do sada je, naime, uloženo oko 106,5 milijuna kuna, a prema riječima predsjednika Uprave Jadrana Gorana Fabrisa dolaskom jeseni radovi su nastavljeni.

Jadran su lani preuzeli obvezni mirovinski fondovi PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi te za razvoj kompanije osigurali oko 450 milijuna kuna.

Grupa Jadran, koju uz matično društvo čine i Club Adriatic iz Baškog polja te od ljetos i Stolist, upravlja s deset hotela raznih kategorija i trima kampovima na području Crikvenice i Makarske.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dobrovoljni mirovinski fondovi uz prinose donose i porezne olakšice te državna poticajna sredstva