Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Uljanik d.d.

Imenovana nova Uprava Uljanik Grupe: Glavni cilj je program restrukturiranja

foto: Dejan Štifanić
foto: Dejan Štifanić
Autor:
Objavljeno: 26. travanj 2018. u 15:47 2018-04-26T15:47:00+02:00

Dosadašnjoj upravi koju su činili predsjednik Gianni Rossanda te članovi Veljko Grbac i Marinko Brgić mandat istječe u petak, 27. travnja, a novoj započinje 28. travnja i trajat će pet godina. 

PULA - Nadzorni odbor Uljanika d.d. na svojoj je sjednici donio odluku o imenovanju nove Uprave Uljanik Grupe, u kojoj je za predsjednika imenovan dosadašnji čelnik pulskog brodogradilišta Gianni Rossanda, a za člana Uprave Denis Rabar, priopćeno je u četvrtak iz Uljanik grupe.

Dosadašnjoj upravi koju su činili predsjednik Gianni Rossanda te članovi Veljko Grbac i Marinko Brgić mandat istječe u petak, 27. travnja, a novoj započinje 28. travnja i trajat će pet godina. Prema stajalištu Nadzornog odbora, nova uprava u novom mandatu za glavni cilj ima rad na programu restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta d.d. i očuvanje ukupne brodograđevne djelatnosti u Uljanik Grupi.

"Upravo su to glavni razlozi Nadzornog odbora da za člana Uprave Uljanika d.d. imenuje predsjednika Uprave Uljanik Brodogradilišta d.d. Denisa Rabara, za kojeg je ocijenjeno da je zbog dugogodišnjeg iskustva na rukovođenju proizvodnim procesima u Uljanik Brodogradilištu d.d. nesporno kompetentan i za funkciju člana Uprave Uljanika d.d. te će njegov rad biti nadopuna kontinuitetu rada dosadašnje uprave na čelu s predsjednikom Giannijem Rossandom", navodi se u priopćenju za javnost iz ureda korporativnih komunikacija Uljanik Grupe.

Imenovanje nove uprave uslijedilo je nakon što je Kermas energija odabrana za strateškog partnera za ulazak u vlasničku strukturu Uljanika i provedbu restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta. Sukladno smjernicama Europske komisije o državnim potporama za sanaciju i restrukturiranje nefinancijskih poduzetnika u teškoćama te Vladinoj odluci o davanju državnog jamstava za kreditno zaduženje Uljanik Brodogradilišta radi provedbe sanacije i financijske konsolidacije, treba što prije izraditi održiv program restrukturiranja. Europska komisija zadala je 22. siječnja rok od šest mjeseci za izradu toga programa.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.