Sastanak Bulića i Horvata

I dalje se skrivaju imena potencijalnih ulagača u Uljanik: ‘Neke su ponude vrlo ozbiljne’

P. N.

Neke od ponuda su vrlo ozbiljne. Molim malo strpljenja, sutra ćemo šire komunicirati sa zainteresiranim partnerima. Osigurat ćemo stabilnost, dati da Uprava proanalizira što je stiglo i obavijesti Ministarstvo financija i Ministarstvo gospodarstva o karakteru ponuda. Konačna odluka će onda biti na samoj Upravi, kaže ministar



I dalje nije poznato tko je poslao ponude za preuzimanje Uljanik grupe. Uprava kompanije danas je na sastanku s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom predstavila ponude za strateško parnterstvo – Uljanik je zainteresiranim ponuđačima omogućio tzv. dubinsko snimanje stanja u brodogradilištu, a iskoristilo ih je šest zainteresiranih stranaka.


U Uljanik su, smatra se, pristigle barem tri ponude, no ni ministar gospodarstva, ni predsjednik Uprave Uljanik grupe, Emil Bulić, u ponedjeljak nisu otkrili konkretan broj ponuda ni imena ponuđača.


– O samim ponudama razgovarat ćemo konkretnije nakon razgovora s ponuđačima. Ponude su zaprimljene, valoriziramo ih. Sam broj ponuda nije relevantan, to je osjetljiv podatak i želimo ga zadržati”, prenosi N1 riječi Emila Bulića nakon sastanka s ministrom Horvatom. Dodao je i kako se nada da će napraviti zaključke o ponudaka kroz ovaj tjedan, a kriterij za ocjenjivanje ponuda je, kaže, “održiva brodogradnja, da opstanu oba brodogradilišta”.




Ni ministar Horvat nije bio rječitiji. 


– Neke od ponuda su vrlo ozbiljne. Molim malo strpljenja, sutra ćemo šire komunicirati sa zainteresiranim partnerima. Osigurat ćemo stabilnost, dati da Uprava proanalizira što je stiglo i obavijesti Ministarstvo financija i Ministarstvo gospodarstva o karakteru ponuda. Konačna odluka će onda biti na samoj Upravi, kaže ministar.