Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Rast izvoza

Hrvatski proizvođači putem Spara izvezli robe u vrijednosti 68 milijuna eura

Foto Marin Aničić
Foto Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 15. siječanj 2019. u 15:30 2019-01-15T15:30:15+01:00

Roba hrvatskih proizvođača izvezena je u Austriju, Mađarsku, Sloveniju te Italiju, gdje Spar posluje, a najveći rast izvoza pritom je ostvaren u Italiji

ZAGREB Spar Hrvatska u utorak je izvijestio da su mali i srednji hrvatski proizvođači putem tog trgovačkog lanca izvezli proizvode u vrijednosti 68 milijuna eura, što je 12 posto više u odnosu na godinu ranije.

Roba hrvatskih proizvođača izvezena je u Austriju, Mađarsku, Sloveniju te Italiju, gdje Spar posluje, a najveći rast izvoza pritom je ostvaren u Italiji.

Svoje proizvode putem Spara izvoze Podravka, Kraš i Dukat, koji su ostvarili rast prodaje u slovenskim Spar trgovinama, kaže se u priopćenju.

Tvrtka Violeta povećala je izvoz pelena i toaletne kozmetike u Sloveniju za 12 posto, dok je Zvijezda povećala svoj izvoz za 14 posto. Slavonska Osatina grupa izvezla je u tu zemlju 60 posto više voća i povrća nego lani, dok su hrvatski proizvođači iz doline Neretve u Sloveniju izvezli više od 600 tona mandarina, navodi se.

U austrijske Spar trgovine snažan rast izvoza svojih proizvoda lani je ostvario Cromaris, za 88 posto te Gavrilović, za 11 posto.

Najveći rast izvoza u Spar trgovine u Mađarskoj ostvario je Ledo, čija je vrijednost izvoza premašila 4,5 milijuna eura, kaže se u priopćenju. Dodaje se da je slatinska Marinada ostvarila 77-postotni rast izvoza mandarina, paprika i krastavaca, a povećan je izvoz suhomesnatih proizvoda dalmatinske tvrtke Pršut Voštane.

U zemlje u kojima posluje Spar svoje proizvode plasirale su i tvrtke Trenton, Zigante, Mlin Jertovec, Hermes te Zdrava navika.

»Spar Hrvatska vjeruje u kvalitetu hrvatskih proizvoda, koju sve više prepoznaju i kupci u ostalim zemljama u kojima poslujemo. Želimo biti partner hrvatskim kompanijama, stoga ćemo im i dalje pružati svu potrebnu potporu u širenju ponude kroz mrežu Spar trgovina u Austriji, Italiji, Sloveniji i Mađarskoj«, naglasio je predsjednik Uprave SPAR Hrvatska Helmut Fenzl.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.