Poslodavci

HUP proziva: ‘Nedostatak odgovornosti posebno je vidljiv u političkim strukturama’

Jagoda Marić

Ilustracija NL

Ilustracija NL



Na naš se upit da komentiraju prozivke Emila Tedeschija oglasio se i HUP koji poručuje da je “potrebno svugdje raditi na podizanju razine odgovornosti čelnih ljudi”. 


– Nedostatak odgovornosti posebno je vidljiv u političkim strukturama, ali prostora za napredak itekako ima i u gospodarstvu. Na to je nedvojbeno ukazala i kriza Agrokora. Razvoj liderskih vještina podrazumijeva cjeloživotno učenje, stalno ulaganje u sebe, ali i u razvoj timovima i novih talenata, stoji u odgovoru iz Udruge poslodavaca. 


Kažu da oni svojim svojim djelovanjem, aktima i projektima kontinuirano zagovaraju poštivanje visokih profesionalnih i etičkih standarda u poslovanju, te da to čine i kroz UN-ovu Global Compact inicijativu koja promovira i potiče društveno-odgovorno poslovanje.




– Ono što je izvan našeg dosega je eventualno kršenje zakona. To mogu utvrditi i sankcionirati samo nadležne institucije. Naš je stav da svi oni koji ne poštuju zakone čine nelojalnu konkurenciju i nanose štetu drugim tvrtkama i poduzetnicima koji poštuju pravila i odgovorno posluju, kaže se u HUP-ovom odgovoru. U tom smislu je, pojašnjavaju i počasnog predsjednika Ivice Todorića stavljen u mirovanje.


– Činjenica je da su nadležne institucije protiv njega pokrenule određene postupke i ako se postojeće sumnje u budućnosti potvrde kroz pravosudne postupke i pravomoćne odluke jasno je da on više neće moći biti počasni predsjednik HUP-a jer bi to bilo nespojivo s onim za što se zalažemo i što zagovaramo, najavljuju iz HUP-a.