Projekti vrijedni više od 35 milijuna eura

Đuro Đaković će graditi dvije elektrane za HEP

Hina

Snimio Ognjen ALUJEVIĆ / NL arhiva

Snimio Ognjen ALUJEVIĆ / NL arhiva

Đuro Đaković Holding najavio je u četvrtak da će, kao dio konzorcija s nizozemskim partnerom, potpisati s Hrvatskom elektroprivredom (HEP) dva ugovora o izgradnji kogeneracijskih elektrana u Osijeku i Sisku, a riječ je projektima ukupne vrijednosti veće od 35 milijuna eura



ZAGREB Đuro Đaković Holding najavio je u četvrtak da će, kao dio konzorcija s nizozemskim partnerom, potpisati s Hrvatskom elektroprivredom (HEP) dva ugovora o izgradnji kogeneracijskih elektrana u Osijeku i Sisku, a riječ je projektima ukupne vrijednosti veće od 35 milijuna eura.


Kako navode iz Đure Đakovića, u petak 10. travnja ta će slavonskobrodska tvrtka, kao nositelj konzorcija u zajednici s nizozemskom kompanijom HoSt, s HEP-om kao naručiteljem potpisati ugovor o izgradnji kogeneracijske elektrane za proizvodnju električne i toplinske energije na biomasu BE-TO Osijek (2 MWe/10 MWt). Riječ je o ugovoru vrijednom 16,25 milijuna eura.


Sljedećeg tjedna, pak, najavljuju iz Đure Đakovića, HEP će s istim konzorcijem potpisati i ugovor za izgradnju kogeneracijske elektrane na biomasu BE-TO Sisak (2 MWe/10 MWt). Vrijednost tog ugovora je 18,95 milijuna eura.




Rok izgradnje i završetka planiranih radova je 24 mjeseca od stupanja ugovora na snagu, navode iz Holdinga.