Osnovana Udruga dioničara Adris grupe, na čelu financijaš Michael Prpić

Dioničari Adris grupe željni informacija

P. N.

Poznato je kako je Adris u velikom investicijskom ciklusu, jer samo u 2017. planira se ulaganje od 450 milijuna kuna. Upravo zbog toga, ali i izuzetno složene situacije s Agrokorom, Udruga dioničara Adris grupe tražit će podrobnije informacije o poslovanju



U registar udruga nedavno je upisana Udruga dioničara Adris grupe čiji su pokretači nekolicina dioničara na čelu s Michaelom Prpićem, iskusnim financijašom koji je rođen u Kanadi gdje je u velikim kompanijama gradio svoju karijeru.


U Hrvatskoj je među ostalim bio predsjednik Uprave dubrovačkog Atlasa, član Uprave Autoceste Rijeka-Zagreb, direktor prodaje HT-a za Hrvatsku, ali i prvi predsjednik Uprave i jedan od osnivača Metroneta.


U međuvremenu je pokrenuo jedan investicijski fond, a bavi se i financijskim restrukturiranjem i poslovnim savjetovanjem. Kao imatelj nekoliko dionica Adris grupe, Prpić se tako našao u situaciji iz koje će, prema neslužbenim procjenama, kao predsjednik Udruge dioničara imati priliku na Skupštini dioničara Adris grupe postavljati razna pitanja o poslovanju.




Inače, podaci o poslovanju Adrisa u prvom kvartalu govore o prihodu od 1,1 milijardi kuna, što je 14 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.


Pored toga, poznato je kako je Adris u velikom investicijskom ciklusu, jer samo u 2017. planira se ulaganje od 450 milijuna kuna. Upravo zbog toga, ali i izuzetno složene situacije s Agrokorom, Udruga dioničara Adris grupe tražit će podrobnije informacije o poslovanju.


Naši izvori iz financijskog sektora potvrdili su nam kako u toj Udruzi nemaju nikakvih skrivenih ideja ili planova, već samo žele što veću transparentnost u analizi poslovanja.


Sve što će Udruga raditi trebalo bi biti u interesu dioničara, potvrđuju nam isti izvori. Obzirom da je za dvadesetak dana zakazana Glavna skupština dioničara Adris grupe, bit će to prva prava prilika da Udruga dioničara postavi i dodatna pitanja o poslovanju Adris Grupe u 2016. godini.