Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
11. prosinca 2019.
E-usluga HGK

Digitalna komora štedi vrijeme poduzetnicima

Digitalna komora nova ulsuga HGK za pomoć poduzetnicima
Digitalna komora nova ulsuga HGK za pomoć poduzetnicima
Autor:
Objavljeno: 23. srpanj 2018. u 16:44 2018-07-23T16:44:40+02:00

Poduzetnici žele doći do informacija u svakom trenutku, iz svoga ureda i u svega par klikova, a upravo je to cilj Digitalne komore, rekao je Luka Burilović

RIJEKA Hrvatska gospodarska komora predstavila je novi projekt - Digitalna komora. Riječ je o informacijsko-komunikacijskoj platformi za e-usluge namijenjenoj članicama HGK, javnoj upravi i građanima.

Implementacijom sedam e-usluga (e-članice, e-financiranje, e-javne ovlasti, e-gospodarske informacije, e-učenje, e-zakonodavstvo, e-sajmovi i promocija) ubrzat će se komunikacija i unaprijediti odnosi s članicama, digitalizirat će se izdavanje dokumenta za javne ovlasti i omogućiti još aktivnije sudjelovanje gospodarstvenika u kreiranju i promjeni zakonodavnog i regulatornog okvira.

Osim toga, gospodarstvenicima će izvore financiranja učiniti dostupnijima i omogućiti im kvalitetniju promociju njihovih proizvoda i usluga. Predsjednik HGK Luka Burilović tom je prilikom istaknuo kako gospodarstvenici željno iščekuju reforme, naročito po pitanju pojednostavljenja procedura i uklanjanja administrativnih barijera.

Burilović, Radoš 3

„Ne žele gubiti svoje dragocjeno vrijeme na šalterima. Žele doći do informacija u svakom trenutku, iz svoga ureda i u svega par klikova, a upravo je to cilj Digitalne komore. Vrijednost projekta je više od 28 milijuna kuna,  a financiran je sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj“, rekao je Burilović.

U sklopu projekta Digitalna komora, potpredsjednik HGK za industriju i IT, energetiku i zaštitu okoliša Tomislav Radoš, predstavio je prvu uslugu -  web portal Gospodarska mreža. Riječ je o poslovnom portalu s besplatnim pristupom za članice HGK.

„Gospodarska mreža objedinjuje poduzetnicima sve bitne informacije kao što su makroekonomski pokazatelji na razini Hrvatske i pojedinih županija, zasebni pokazatelji za realne stope rasta i inflacije, broj aktivnih poslovnih subjekata, broj zaposlenih i bruto inozemni dug“, kazao je Radoš, naglasivši kako će korisnicima biti na raspolaganju i tražilica poslovnih subjekata koja će uz osnovne podatke nuditi i aktualne financijske pokazatelje te analize poslovanja.

„Poslovni subjekti mogu se pretraživati po nazivu, odgovornim osobama ili statistici djelatnosti te se mogu uspoređivati s ostalim subjektima s istim NKD-om“, pojasnio je Radoš.

Pristup informacijama na portalu Gospodarska mreža sljedeća dva dana otvoren je za sve, a može mu se pristupiti običnom identifikacijom. Nakon toga bit će potrebna identifikacija preko sustava e-građani. Portalu se može pristupiti na www.digitalnakomora.hr.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.