Australac zaprijetio kaznenim prijavama, štrajkaši Uljanika dopustili rad na polarnom kruzeru

Hina

Foto Pixsell

Foto Pixsell

Odvjetnici Scenic grupe prijepodne najavili podnošenje kaznenih prijava protiv članova Štrajkaškog odbora i Uprave Uljanika zbog nemogućnosti ulaska kooperanata koji rade na polarnom kruzeru



PULA Štrajkaški odbor pulskog Uljanika od ponoći će ponovno dopustiti ulaz u krug brodogradilišta kooperantima koji su angažirani na polarnom kruzeru, dok su radnici Uljanika i dalje u štrajku, potvrdio je predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.


Odluka je donesena na sjednici Štrajkaškog odbora u četvrtak poslijepodne, nakon što je odvjetnički tim brodovlasnika Scenic grupe prijepodne najavio podnošenje kaznenih prijava protiv članova Štrajkaškog odbora i Uprave Uljanika zbog nemogućnosti ulaska kooperanata koji rade na polarnom kruzeru.


»Takav način pristupa ovoj problematici od brodovlasnika je ispod svake razine komunikacije. U toj borbi za ostanak Uljanika je i borba za njih kooperante, ali i za brodovlasnika, jer u slučaju prihvaćanja plana restrukturiranja i taj bi kruzer bio na vrijeme gotov.




Ovako smo u situaciji da sve vodi prema jednom smjeru koji nije dobar za radnike Uljanika«, istaknuo je Cerovac u izjavi za Hinu.


On će zajedno s ostalim članovima Štrajkaškog odbora u petak ujutro u Pazinu čekati odluku Trgovačkog suda za koju se, kako je rekao, nada da će »biti ista kao i ona današnja u Rijeci«.


»Nakon sutrašnje odluke Trgovačkog suda u Pazinu znat ćemo što nam je činiti – ili ćemo pozvati ljude da autobusima napuste Hrvatsku ili ćemo se i dalje boriti za naš Uljanik«, zaključio je Cerovac.