Investicijski ciklus

ACI ove godine u marine ulaže 94 milijuna kuna

Hina

Za postojeću 21 marinu duž jadranske obale iz ACI-ja ne navode pojedinačne iznose ulaganja za ovu godinu, već daju opis onoga što će se raditi, primjerice sanacijskih radova i investicijskog održavanja



ZAGREB – Uprava kompanije ACI (Adriatic Croatia International Club) objavila je danas na Zagrebačkoj burzi plan ovogodišnjeg ulaganja u svoje marine ‘težak’ ukupno 94 milijuna kuna te informaciju da je u procesu finaliziranja uvjeta suradnje za predstojeće dubinsko snimanje tvrtke, odnosno due dilligence, te izradu dugoročnog poslovnog plana za tu tvrtku.


ACI je najveći sustav marina u Hrvatskoj u većinskom državnom vlasništvu koji se, prema ranijim najavama iz nadležnih ministarstava pomorstva, prometa i infrastrukture te turizma, sprema za dokapitalizaciju kao jedan od mogućih modela investiranja i traženje strateškog partnera.


Ni iz jednog ministarstva niti iz ACI-ja danas nisu službeno potvrdili da je taj proces u tijeku niti kada se i s kojim ishodom očekuje njegov završetak, ali su ranije isticali da ACI kroz svoj novi investicijski ciklus planira krenuti u modernizaciju postojećih marina te izgradnju jedne nove marine, Slano.




Današnjom objavom na Burzi Uprava ACI-ja informira zainteresiranu javnost da je u procesu finaliziranja uvjeta suradnje s finacijskim, pravnim i tehničkim savjetnicima kako bi u što kraćem roku počele aktivnosti vezane za dubinsko snimanje tvrtke, izradu dugoročnog poslovnog plana i procjene vrijednosti ACI-ja.


ACI je na Burzi zasebno objavio i planove vezane uz ovogodišnja ulaganja, vrijedna ukupno 94 milijuna kuna, od čega će se najviše, 30 milijuna kuna investirati u izgradnju nove, 22. po redu marine u Slanom na dubrovačkom području.


Ta bi marina s radom trebala početi već iduće godine, na vez će moći primiti 200 plovila duljine 11 do 25 metara, imat će recepciju, restoran i vanjski bazen, a uredit će se i sve prilazne prometnice i okoliš.


Za postojeću 21 marinu duž jadranske obale iz ACI-ja ne navode pojedinačne iznose ulaganja za ovu godinu, već daju opis onoga što će se raditi, primjerice sanacijskih radova i investicijskog održavanja, preko ugradnje novih uređaja, uređenja vodovodne i druge infrastrukturne mreže, adaptacija i uređenja prostora i vezova, preuređenja restorana, sanitarija i drugog.


Ističu i marinu Dubrovnik u kojoj će uz ostalo graditi bazen ‘travel lift’, što je, kako kažu, također jedna od većih investicija ove godine.