Osumnjičeni za računalne prijevare ima još grijeha

Žrtve dvostrukog prevaranta: »Zbog Markovića banka nam ovršuje plaćene stanove«

Fiore Vežnaver

Mirjana Frančić Marković i Damir Zamaklar platili su tvrtki Bratislava Markovića u gotovini 74.000 eura za svoje stanove. Sa stanova nikada nije skinuta hipoteka jer Marković, kao investitor, duguje banci. Pokrenuta je i ovrha, ali ne nad njime, nego nad vlasnicima stanova



RIJEKA » Bratislav Marković (42) s Viškova – osumnjičen za seriju prevara u kojima je sklapao ugovore s teleoperaterima na tuđa imena – izazvao je velike životne probleme i nekolicini svojih susjeda, koji su kupili stanove od njegove tvrtke.


Tvrde to stanari u dvjema zgradama na Kosima u Viškovu, koji su došli u situaciju da, iako su uredno platili stanove, i dalje im je na vlasničkim listovima ostala zabilježena hipoteka, a na kraju je pokrenuta ovrha. Sve to zbog toga što je investitor Bratislav Marković, odnosno njegova tvrtka »Deus nekretnine«, ostala Hypo banci dužna pozamašan iznos. Stanari nisu sigurni u točan iznos, no po informacijama kojima raspolažu, dug seže i do 450 tisuća eura.


– U našoj zgradi problem je sa četiri stana, u susjednoj s jednim stanom. Svi smo mi kupili stanove preko agencija, a prodavatelj stanova bio je Bratislav Marković, odnosno njegova tvrtka »Deus nekretnine«, priča nam Mirjana Frančić Marković.    




   – Platili smo 74 tisuće eura na račun njegove firme, pet godina je već prošlo, ali hipoteka je i dalje upisana. Sve smo prijavili državnom odvjetništvu, ali se nije dogodio nikakav pomak. Ne znam koliko puta sam Bratislava Markovića pitala kada će se to riješiti. Prije godinu dana mi je rekao da sam sama kriva, da sam dala novac – krivim ljudima. Jednom prilikom imala sam sa sobom malo dijete kada sam išla do njegovog stana kako bih ga pitala kada će riješiti problem, a kad sam došla na njegova vrata zaprijetio mi je sjekirom. Prijavila sam to poslije policiji, no nemam saznanja da je koncu zbog toga sankcioniran, priča Mirjana, dodajući da, prema posljednjim infomracijama koje ima, njegov dug Hypo banci iznosi 450 tisuća eura.


   – Od nas kupaca stanova uzeo je novac, ali kredite koje je on uzeo kao investitor nije vratio. Banka je pokrenula ovrhu na stanove nas kupaca, što znači da će mi stan na dražbu, dodaje.


Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista…