Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. veljače 2020.
Otkriveni novi detalji

Zlostavljani dječačić se oporavlja u Klaićevoj: 'Majka može doći samo uz pratnju policije'

Foto Darko Jelinek
Foto Darko Jelinek
Autor:
Objavljeno: 8. srpanj 2019. u 13:08 2019-07-08T13:08:00+02:00

ZAGREB Dvoipolgodišnje dijete, koje je u subotu dovedeno u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu s ozljedama za koje se sumnja da su posljedica zlostavljanja, u dobrom je općem stanju i komunicira sa svojom okolinom, potvrdio je u ponedjeljak ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić.

"Dijagnostička analiza je kompletno završena i dječak je u dobrom općem stanju", rekao je Roić Hini o zlostavljanom dječaku čija majka, prema medijskim navodima, radi na sezonskom poslu na obali te je krenula prema Zagrebu kako bi posjetila dijete.

Dječak je u bolnicu došao u pratnji susjede.

Liječnici su utvrdili da uz svježi prijelom nadlaktične kosti ima i dva starija prijeloma obje podlaktice za koje su zaključili da su nastali udaranjem ili savijanjem dječakovih ruku i nisu nikada liječeni.

Naime, ravnatelj bolnice, prof. dr. Goran Roić, tvrdi da se po rendgenskim snimkama može zaključiti da su oba prijeloma na podlakticama sama zacijelila i da su ti prijelomi nastali u razdoblju od prije nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci, pišu 24 sata.

"S obzirom na okolnosti ozljeda, sumnja se u fizičko zlostavljanje djeteta", kazao je Roić te je naglasio kako su obavijestili sve nadležne službe.

Iako su ozljede, prema navodima medija, bile ozbiljne, uz višestruke prijelome različite starosti i ožiljke za koje se sumnja da su nastali gašenjem opušaka, Roić kaže da se dječakovo stanje poboljšava te da komunicira s ljudima u svojoj okolini.

Ravnatelj Klaićeve ujedno je naglasio kako dječakova majka neće moći doći u posjetu bez policijske pratnje.

Policijska uprava zagrebačka potvrdila je Hini kako je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Ravnateljica zagrebačkog Centra za socijalnu skrb Tatjana Brozić Perić smatra da se radi o kaznenom djelu.

Iako su se s majkom dječaka u Centru i prije susretali, nisu znali da joj treba pomoć u brizi za dijete, pa joj nisu pružili niti obiteljsko-pravnu zaštitu, ističe ravnateljica.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.