Neuspio pokušaj pljačke

Zlatar u Malinskoj sam uhvatio kradljivice koje su mu odnijele nakit

Ico Mikuličić

Ogulinka i Karlovčanka ušle su u zlatarnicu kao obični kupci, i dok je jedna gledala nakit i »zabavljala« prodavačicu druga je krala. Čim je shvatio da je nestalo zlato, vlasnik je odmah krenuo u potragu i zaustavio ih nedaleko trgovine



MALINSKA » Vlasnik zlatarnice uspio je jučer sam otkriti kradljivice koje su mu ukrale zlato u Malinskoj na Krku! Vlasnik je pronašao osumnjičene blizu mjesta krađe, zadržao ih i pozvao policiju koja ih je i uhitila. Tu su nam informaciju potvrdili iz Policijske uprave primorsko goranske. »Krčka policija provela je kriminalističko istraživanje nad dvije hrvatske državljanke, s područja Ogulina i Karlovca. Policija ih sumnjiči da su jučer poslije podne iz zlatarske radnje otuđile zlatni nakit. Ubrzo ih je nedaleko zlatarske radnje pronašao vlasnik te izvijestio inspektore«, navode iz Policijske uprave primorsko goranske. 


   – Radi se od dvije žene mlađe dobi. Starija od oko četrdesetak godina a mlađa tek nešto više od dvadeset, pričaju nam ljudi iz Malinske. 


   – Bilo je poslijepodne kad su žene uredno odjevene i pristojne ušle su u zlatarnicu. Ni po čemu se nisu razlikovale od brojnih drugih kupaca i nitko ne bi ni pomislio da imaju i skrivene namjere. Jedna se raspitivala za nakit tražeći da joj pokažu razne lijepe predmete, navodno se odlučujući što bi od toga kupila za skupi poklon rođakinji, priča nam sugovornik, a njegov prijatelj nadodaje: 




   – Bila je to zapravo klasična lopovska zamka. Ova prva je sve činila da zaposlenici odvrati pažnju i da je što više zaokupi da ne može primjetiti što iza njihovih leđa radi njena partnerica koja je dotad vješto trpala u džepove zlatne predmete i potom se staloženo otputila iz trgovine i nestala sa zlatom. Sigurno im to nije prvi put jer su očito bile prilično dobro izvježbane. No, nisu računale da je vlasnik vrlo snalažljiv, poduzetan i spretan. Čim su u zlatarnici shvatili da je nestalo zlato i to u vrijednosti od nekoliko desetaka tisuća kuna, pozvali su policiju, a vlasnik je i sam krenuo u potragu. Imao je sreće da je kradljivicu uspio pronaći nedaleko od svoje trgovine. Zaustavio ju je i pozvao policiju koja je pljačkašice onda i uhitila, priča nam čovjek iz Malinske. 


   Osumnjičene su potom odvedene u policiju gdje su policajci obavili kriminalističko istraživanje, uzeli sve izjave i obavili očevid u zlatarnici. Sada će uz prijave nad osumnjičenim ženama iz Ogulina i Karlovca proveden daljnji pravosudni postupak.