Samohrana majka optužuje bivšeg partnera

Život u stalnom strahu: ‘Oteli su me i brutalno pretukli, a onda izbacili iz auta kao psa’

Vanja Vesić

Žrtva misteriozne otmice i brutalnog premlaćivanja tvrdi da ju je u dugove zbog kojih je pred financijskim slomom doveo kum zagrebačkog policajca, njezinog bivšeg partnera. Obojica muškaraca koje optužuje za svoje probleme tvrde da 50-godišnjakinju niti ne poznaju i da ne znaju ništa o ovome slučaju  



ZAGREB » Nezaposlenoj samohranoj majci S. Gj. (50), bez ikakvih prihoda, banka prijeti deložacijom iz jedinog stana nakon što je doživjela potpuni financijski slom kao žrtva tuđeg duga.


Njena drama tim je veća jer je krajem prošle godine bila žrtva misteriozne otmice i brutalnog premlaćivanja nepoznate osobe u Velikoj Gorici! Zbog pretrpljene teške fizičke i psihičke boli, ali i straha, fizički napad nije bila ni u stanju prijaviti policiji. Svoj slučaj odlučila je ispričati za naš list, zasad bez objave punog identiteta i fotografiranja.


– U teške dugove uvukao me je Miroslav Trninić, kum policijskog voditelja Službe organiziranog kriminaliteta Željka Dolačkog s kojim sam nekad bila u vezi.


Zapamtila »osmicu«




Dolački me upoznao s poduzetnikom Trninićem kojem sam više puta posuđivala novce i poslovno surađivala. Kad je posao propao, ostao je veliki dug, a ja sam završila na burzi.



S. Gj. kontaktirala je i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, ali i Službu za unutarnju kontrolu MUP-a. Ubrzo je pozvana na razgovor. Na naš izravan upit Dolački je odgovorio kako ne zna ništa o postupku unutarnje kontrole koji bi se ticao njega osobno.



Nezaposlena sam od 2007. godine. Molila sam obojicu da mi pomognu, da me izvuku iz gabule, da se dogovorimo kao ljudi. Imam i dvojicu sinova koji su također bez zaposlenja. Ostali smo bez ičega, ne mogu više plaćati kredit za stan. U pitanju je rata od 4.500 kuna mjesečno, a duguje mi 27.450 eura. Moja odvjetnica uputila mu je opomenu, ali još uvijek nije reagirao, ispričala nam je naša sugovornica u grču.


   Nerado se prisjeća otmice iz hladne večeri.


   – Izašla sam ispred zgrade baciti otpatke, bila sam u papučama jer je kontejner tri četiri metara od ulaza na kolnom putu. U jednom trenutku škoda crne boje prepriječila mi je put. Gurnuli su me u auto i oteli. Bila su dvojica. Jedan me je udarao s nekim napunjenim vrećicama po tijelu. Bol je bila neizdrživa. Vozili su me oko kilometar dalje i izbacili kod željezničke pruge kao psa! Poslali su mi ekipu da me prebiju. Zapamtila sam sam samo »osmicu«, prvi broj na zagrebačkoj registarskoj tablici. Užasno me boljelo, a masnicama nije bilo ni traga. Otišla sam kod liječnika kako bih dobila medicinsku dokumentaciju o ozljedama, ispričala nam je 50-godišnja majka.


   Kontaktirali smo i Trninića koji je ostao začuđen našim pitanjem o dugu i kontaktima s S. Gj.


Ne poznajem ih!


– Je li to neka zafrkancija, priupitao nas je jučer naš sugovornik. Nažalost, nije bila posrijedi nikakva neslana prvotravanjska šala. Njegov mobilni broj telefona dobili smo od 50-godišnje žene koja preko odvjetnice punim imenom i prezimenom dopisom od Trninića potražuje spomenuti dug. Razgovor je zvučio neobično.


   – Niti poznajem tu ženu, niti smo imali ikakve kontakte. Stvarno ne znam o čemu je riječ. Evo vam broj mojeg odvjetnika, preporučio nam je Trninić, konzultirajući se u trenutku našeg razgovora sa svojim pravnim zastupnikom. Zaključili su da je najbolje odustati od razgovora s novinarom.


   – Ništa od odvjetnika, ne želi s vama razgovarati, uzvratio je Trninić ne stigavši nam razjasniti činjenicu upućenog dopisa.


   Neobičan razgovor imali smo i za Željkom Dolačkim, voditeljem Službe organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke.


   – Stvarno ne znam o čemu govorite? Niti mi je Trninić kum, niti mi je ta žena bila partnerica. Iznenađen sam, ja te ljude ne poznajem, reagirao je policijski načelnik.


   Epilog ovog neobičnog slučaja tek se treba rasvijetliti. U pitanju je žrtva misteriozne otmice, samohrana majka bez prihoda i zaposlenja, financijski potpuno uništena zbog drugih osoba, pored svega još jednoj u nizu obitelji kojoj prijeti izbacivanje na ulicu.