Istraga se nastavlja

Željko Meštrović otrovao se tabletama: Mobiteli kriju tajnu vežičke tragedije?

Slavica Kleva

Željko Meštrović okončao je život na brdu Sveti Križ, u starom bunkeru ograđenom zidinama / Snimio Marko GRACIN

Željko Meštrović okončao je život na brdu Sveti Križ, u starom bunkeru ograđenom zidinama / Snimio Marko GRACIN

Policija će nastaviti u suradnji s državnim odvjetništvom rasvjetljavati sve okolnosti koje su dovele do tragičnog epiloga. U prvom redu već su dani nalozi da se izuzme sva telefonska i korespondencija putem mobitela, ne samo koja se vodila među supružnicima, nego i osobama s kojima su oboje komunicirali u posljednje vrijeme



RIJEKA  Uzrok smrti 36-godišnjeg Željka Meštrovića, čije je tijelo pronađeno u četvrtak na obroncima brda Sveti Križ nadomak Astronomskog centra, je trovanje golemim količinama tableta.


I u njegovom slučaju, kao i slučaju njegove u utorak pronađene mrtve supruge, 34-godišnje Ondine, dodatne toksikološke analize zatražene od Centra za kriminalistička vještačenja u Zagrebu točno će definirati koje su supstance uzrokovale tragičan epilog.


Prema do sada utvrđenim činjenicama, smrt nesretnog Željka Meštrovića nastupila je u srijedu u poslijepodnevnim satima.




Meštrović nije otišao daleko od mjesta tragičnog kraja svoje supruge, čije tijelo je pronađeno u spremištu pored njihovog stana u neboderu u Ulici Andrije Peruča na Podvežici.


Popeo se do Gornje Vežice, na brdo Sveti Križ, i sakrio u starom bunkeru ograđenom zidinama, gdje je odlučio okončati život. I dok ga je dio policijskih snaga tražio u drugim županijama kako bi objasnio okolnosti smrti svoje supruge, on je preminuo na strmim padinama Svetog Križa.


No, bez obzira na jezivu činjenicu da su supružnici mrtvi, policija će u suradnji s državnim odvjetništvom nastaviti rasvjetljavati sve okolnosti koje su dovele do ovako tragičnog epiloga.


U prvom redu već su dani nalozi da se izuzme sva telefonska i korespondencija putem mobitela, ne samo koja se vodila među supružnicima, nego i osobama s kojima su oboje komunicirali SMS-ovima i telefonskim razgovorima u posljednje vrijeme.


Na žalost, u ovom trenutku istrage pokašava se razjasniti kako je tijelo mrtve Ondine Meštrović uopće ostavljeno u spremištu iza zaključanih vrata, na desetom katu nebodera, nekoliko metara od ulaznih vrata podstanarskog stana gdje su ona i suprug Željko živjeli s malodobnim djetetom.


Neosporno, pokojnica je bila registrirani ovisnik o opijatima i bezuspješno se pokušavala izvući iz paklenog kruga droge. Na žalost, droga je pobijedila. Željko Meštrović nije bio registrirani ovisnik, no to ne znači i da nije konzumirao opijate, te policija istražuje i taj segment okolnosti.


Željko Meštrović posljednji je vidio živu suprugu, no što se događalo u posljednjim satima  njezinog života, za sada ostaje tajna. Premda se odmah sumnjalo u nasilnu smrt mlade žene, tek je obdukcija tijela pokazala da nije riječ o smrti uzrokovanoj nekim kaznenim djelom, već o predoziranju opijatima.


Stoga je policija posljednja tri dana ulagala maksimalan napor u pronalazak njezina supruga Željka koji je jedini mogao objasniti što se zapravo dogodilo navečer u ponedjeljak i u ranim jutarnjim satima utorka. Tek kada je signal njegovog mobitela lociran na području Vežice, uz pomoć drona je pronađeno njegovo beživotno tijelo.