Napadnut savjetnik Dinama

Zdravka Mamića u Splitu zasuli bengalkama, raketama i bocama, s Prodanovićem pobjegao u zgradu suda

Hina

Foto Dalmatinski portal

Foto Dalmatinski portal

Mamić i njegov odvjetnik Čedo Prodanović su se sakrili u sudu, a stradalo je staklo jednog parkiranog vozila u vlasništvu poreznog inspektora koji radi u zgradi suda

NOVO 18.14 Napad na Zdravka Mamića i njegovog odvjetnika Čedu Prodanovića ispred splitskog Prekršajnog suda kad su ih dvije zamaskirane osobe zasule pirotehničkim sredstvima osudio je i gradonačelnik Ivo Baldasar ocjenom da napad spada u divljaštvo koje u Splitu nikada neće biti prihvaćeno ni dobrodošlo. Baldasar je osudio huliganski čin u kojem su napadnuti Zoran Mamić i Čedo Prodanović, a kojim se, kako ističe, narušava ugled grada Splita i Splićana.

»Želimo živjeti u sigurnom gradu u kojem ljudska prava i slobode nemaju alternative i svaki napad na bilo koga i iz bilo kojeg povoda i razloga nema opravdanja, spada u divljaštvo koje u Splitu nikada neće biti prihvaćeno ni dobrodošlo. Pustimo pravosuđe da odradi svoj posao u skladu sa svojim nadležnostima. Isto tako vjerujem da će policija brzo reagirati i pronaći počinitelja/e tog nedopustivog napada«, poručio je gradonačelnik Splita.


Bivši predsjednik Nadzornog odbora Hajduka, odvjetnik Ljubo Pavasović Visković za Hinu je izjavio da »što god tko mislio o Zdravku Mamiću sasvim je sigurno da ga nitko nema pravo fizički napadati, te je takav postupak apsolutno za svaku osudu«.


Prvi čovjek Dinama Zdravko Mamić i njegov odvjetnik Čedo Prodanović napadnuti su ispred zgrade Prekršajnog suda, prilikom dolaska na ročište zbog nereda u svečanoj loži poljudskog stadiona prije dvije godine. Policija u priopćenju nije navela da su napadnuti Mamić i Prodanović, već samo da su dvije zamaskirane osobe oko 13 sati u Ulici Domovinskog rata palile pirotehnička sredstva koja su potom bacali. Oštećeno je jedno parkirano osobno vozilo na kojem je puklo stražnje staklo




—————————————–


Zdravko Mamić pojavio se na Prekršajnom sudu u Splitu, a u trenutku kada je njegov vozač parkirao vozilo ispred suda, prema njih su maskirani ljudi bacili baklje i dimne bombe, javlja  Dalmatinski portal. Mamić i njegov odvjetnik Čedo Prodanović su se sakrili u sudu, a stradalo je staklo jednog parkiranog vozila u vlasništvu poreznog inspektora koji radi u zgradi suda. Kada je napad prošao, Mamićev vozač je odvezao auto u nepoznatom smjeru, a Mamić i Prodanović su ušli u sud.    Mamiću se u Splitu sudi zbog tučnjave s Ivom Begom na derbiju Hajduka i Dinama, a na ročištu je tražio da se predmet premjesti u Zagreb jer se u Splitu ne osjeća sigurnim. Sudac mu je odgovorio da će o tome raspravljati drugi put, a nezadovoljni Mamić je napustio ročište ponovno uz poruku da se ne osjeća sigurnim. Pod pratnjom policije savjetnik Dinama napustio je grad.