Županijski sud u Rijeci

Zdenko Kiš će kaznu za trgovinu oružjem odslužiti u Hrvatskoj

Hina

Uhićen je prije dva mjeseca po zahtjevu talijanskih pravosudnih tijela. Iz zatvora je pušten 8. kolovoza, ali mu je bila oduzeta putovnica te nije smio napuštati svoj dom



RIJEKA  Zdenko Kiš, 66-godišnjak iz Rijeke osuđen zbog ilegalne trgovine oružjem, prihvatio je danas na Županijskom sudu u Rijeci mogućnost da zatvorsku kaznu na koju je osuđen u Italiji, a zbog koje je nakon uhićenja čekao odluku o mogućem izručenju, odsluži u Hrvatskoj.


Zbog toga je prekinut postupak izručenja prema europskom uhidbenom nalogu i pokrenuta procedura priznavanja strane sudske odluke, nakon čega bi Kiš trebao otići na odsluženje zatvorske kazne.


Riječ je o pravomoćnoj presudi od prije 15 godina u kojoj je Kiš, zajedno s pripadnicima kriminalne organizacije Mala del Brenta osuđen zbog ilegalne trgovine oružjem u Italiji.




Kažnjen je s 11 i pol godina zatvora, a nakon pomilovanja za sve osuđene u tom postupku kazna mu je smanjena na osam i pol godina. Kišu se tada sudilo u odsutnosti.


Uhićen je prije dva mjeseca po zahtjevu talijanskih pravosudnih tijela. Iz zatvora je pušten 8. kolovoza, ali mu je bila oduzeta putovnica te nije smio napuštati svoj dom.