PU osječka

Zbog trgovine drogom prijavljeno 36 osoba

Hina

Policija pronašla i oduzela 4,5 kilograma marihuane, 17,5 grama kokaina, više od 70 grama amfetamina, više od 100 komada ecstasyja i više tableta LSD-a, laboratorij za proizvodnju sintetičkih droga s većom količinom supstanci koje se koriste za proizvodnju,  ukupne vrijednosti oko 500 tisuća kuna



Nakon opsežnog kriminalističkog istraživanja provedenog u suradnji više policijskih uprava, 36 osoba je kazneno prijavljeno zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, izvijestili su u petak u osječko-baranjskoj Policijskoj upravi. 


Voditelj Odjela kriminaliteta Ivan Canecki rekao je na konferenciji za novinare kako je višemjesečnim istraživanjem, koje je svoju završnicu imalo od 3. do 5. svibnja, ukupno bilo obuhvaćeno više od 90 osoba, za koje se sumnja se kako su, od srpnja prošle godine do travnja ove godine, na području Osijeka i okolice u najmanje 260 navrata nabavljali, posredovali u prodaji i prodavali marihuanu, kokain, amfetamin i metamfetamin. Istraživanje je osječko-baranjska policija obavila u suradnji s osječkim Općinskim državnim odvjetništvom te zagrebačkom i splitsko-dalmatinskom Policijskom upravom. 


Izvijestio je kako je tijekom istraživanja policija obavila razgovore s više od 90 osoba, pretražila više kuća i stanova, osoba i vozila na području Osijeka, Zagreba i Splita te uz ostalo pronašla i oduzela 4,5 kilograma marihuane, 17,5 grama kokaina, više od 70 grama amfetamina, više od 100 komada ecstasyja i više tableta LSD-a, laboratorij za proizvodnju sintetičkih droga s većom količinom supstanci koje se koriste za proizvodnju,  ukupne vrijednosti oko 500 tisuća kuna.




Osječko Općinsko državno odvjetništvo izvijestilo je kako je uhićeno 20 okrivljenika, koji su ispitani, a na prijedlog Državnog odvjetništva, sudac istrage Županijskog suda u Osijeku protiv trojice je odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponovog počinjenja kaznenih djela. Od ranije se u istražnom zatvoru nalaze tri okrivljenika, dvojica su na izdržavanju kazne zatvora dok je za 11 njih raspisana potraga.