Crna strana slavlja

Zbog rukovanja pirotehnikom ozlijeđeno dvoje djece u Imotskom i Sinju

Hina



Splitski su vatrogasci posljednjeg dana Stare godine imali čak 30 intervencija od čega 20 požara na otvorenom, njihove kolege iz okolnih gradova i općina na teren izlazili desetak puta, a u Imotskom i Sinju lakše je ozljeđeno dvoje djece zbog rukovanja pirotehnikom, izvijestili su u nedjelju ujutro iz splitske policije i Javne vatrogasne postrojbe Split.


U policiji kažu kako je novogodišnja noć protekla bez većih incidenata vezanih uz narušavanja javnog reda i mira i oštećenje imovine. No, u Sinju i Imotskom prilikom rukovanja pirotehnikom dvoje djece je zadobilo lakše ozljede prsiju. U 22,30 sata vatra je zahvatila dva suncobrana, dva stola i stolicu ispred ugostiteljskog objekta na Obali hrvatskog narodnog preporoda u Splitu, a evidentiran je i požar na drvenom štandu u Kaštel Kambelovcu, te na školskoj sportskoj dvorani u Sinju.


Vatrogasci su na Silvestrovo najprije gasili požar u šest kontejnera na Vrhu Sućidra, u Novakovoj, Mostarskoj, Doverskoj i Šimićevoj, požar trave u Neslanovcu kod crkve sv. Marka, te na balkonu stana u Dobrilinoj ulici. Na terenu su proveli i noć gaseći deset požara kontejnera i isto toliko požara na otvorenom. Gorjelo je i osobno vozilo, krov plastenika, tenda jednog restorana, a u pomoć su pristigli i ljudima koji su se zaglavili u liftu.U Splitsko-dalmatinskoj županiji opožareno je nekoliko hektara trave i niskog raslinja. U Postirama je gorjela trava i nisko raslinje, a u Trogiru rezervoar sa 2500 litara lož ulja pred obiteljskom kućom. Taj su požar gasili pripadnici DVD-a Trogir, Slatine, Okrug i Vranjica sa šest vozila i 18 vatrogasaca. Lokaliziran je za pola sata, a potpuno ugašen u 15 sati.

U Dugopolju je u gorjela trava i nisko raslinje, a isto je gorjelo i u Vojniću kod Trilja gdje je opožaren cijeli hektar. Trava je gorjela još i u Sinju, na predjelu Čurlini, u Gatima gdje je izgorjelo tri hektra, kod Dalmatinke u Sinju, u Vrbi kod Muća, te u Bobanima kod Prugova gdje je opožaren hektar trave i niskog raslinja.