Istražni zatvor

Zbog prijetnji supruzi obiteljski nasilnik mora iza rešetaka

Šarlota Brnčić

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Ivičić je kazao da je popio nekoliko piva, a kad je došao kući da je vikao iznerviran situacijom u državi



RIJEKA Pod sumnjom za prijetnje supruzi na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo doveden je 50-godišnji Riječanin Renato Ivičić. Supruga ga je prijavila navodeći da je dulji niz godina psihički i fizički zlostavlja te da to čini u alkoholiziranom stanju. Nadalje, da to čini tako što je fizički napada i prijeti da će je ubiti.


Ivičić se odlučio na iznošenje obrane poričući učin kaznenog djela. Kako nam navode neslužbeni izvori, u svoju obranu kazao je da je tog dana popio nekoliko piva, a kad je došao kući da je vikao iznerviran situacijom u državi. Ustvrdio je da nije prijetio supruzi niti da ju je fizički napadao ili ju tjerao iz stana.


Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je dežurnom sucu istrage Dušku Tišmi zahtjev da se osumnjičeniku odredi istražni zatvor, imajući u vidu da je 2015. godine prekršajno osuđivan za prekršaj iz Zakona o zaštiti nasilja u obitelji, a koji je također počinio na štetu supruge i svojih kćeri.




Sudac Tišma taj je zahtjev i usvojio te Ivičiću odredio jednomjesečni istražni zatvor koji se može zamijeniti ukoliko uplati jamstvo u visini od 60 tisuća kuna.