U pritvoru

Zbog metadona razbio staklo i ušao u ordinaciju na Kozali

Šarlota Brnčić



RIJEKA  Jednomjesečni istražni zatvor određen je 49-godišnjem R. E. S. iz Poreča, osumnjičenom za dvije teške krađe u pokušaju. Istražni zatvor određen mu je zbog opasnosti od ponavljanja djela, a visina jamstva postavljena je na 12.000 kuna.


On je, kako neslužbeno saznajemo, na ispitivanju u riječkom Općinskom državnom odvjetništvu priznao da je učinio kaznena djela za koja se tereti, pravdajući se da je to učinio kako bi se domogao metadona budući da je ovisnik, a u drugom slučaju novca budući da nema sredstava za život. Prethodno je već osuđivan zbog imovinskih delikata, kao i djela iz oblasti zlouporaba droga.


Kriminalističko istraživanje nad njime proveli su djelatnici Prve policijske postaje, a uhićen je 23. lipnja kada ga je oko 3 sata u noću policija zatekla nedugo nakon dojave građana o provali u ordinaciju na području Kozale. U unutrašnjost je uspio ući tako što je kamenom razbio staklo na prozoru sanitarnog čvora.




Priveden je u službene prostorije policije gdje je tijekom istraživanja utvrđeno kako je prethodno, između 22. i 23. lipnja, provalio u blagajnu na željezničkom kolodvoru u Rijeci. U oba kaznena djela nije ništa uspio otuđiti, a na objektima u koje je provalio nastala su oštećenja.