Poušaj ubojstva i samoubojstvo

Zašto je napadač koji je izbo ženu na Hvaru bio na slobodi? Prije desetak dana prijavila ga je za silovanje

P. N.

Radi se o 66-godišnjaku s Hvara, dok je žrtva četiri godine mlađa Litvanka. Prije točno dva tjedna on je priveden nakon što ga je žrtva optužila za silovanje. U svojoj obrani tada je rekao kako je 62-godišnjakinju napao zato što mu je ostala dužna novac za građevinske radove



Hvar je sinoć potresao pokušaj ubojstva i samoubojstvo – sve se dogodilo u uvali Zenčišće istočno od Jelse, a motiv je prijava zbog silovanja.


– Oko 19,10 sati policija je dobila dojavu o ozlijeđenoj ženskoj osobi u uvali Zenčišće na otoku Hvaru i prema prvim informacijama radilo se o ubodnim ranama. Na mjesto događaja je odmah došla Hitna pomoć te joj je pružena medicinska pomoć nakon čega je helikopterom prebačena u KBC Split.


Radi se o 66-godišnjaku s Hvara, dok je žrtva četiri godine mlađa Litvanka. Prije točno dva tjedna on je priveden nakon što ga je žrtva optužila za silovanje. U svojoj obrani tada je rekao kako je 62-godišnjakinju napao zato što mu je ostala dužna novac za građevinske radove. On je, inače, živio na Hvaru odakle je doselio iz BiH.




Iz pritvorske jedinice je doveden na ispitivanja na Županijsko državno odvjetništvo u Splitu koje je za njega zatražilo istražni zatvor. Pred suca istrage je doveden 13. lipnja te mu je određen istražni zatvor, ali 66-godišnjak nije sproveden u zatvor na Bilicama. Istražni zatvor mu je zamijenjen mjerom opreza zabrane približavanja žrtvi i obvezom redovitog javljanja hvarskoj policiji.


Nakon 12 dana na slobodi, piše Slobodna Dalmacija, uzeo je nož i potražio žrtvu u uvali Prapatnoj kraj Jelse gdje je Litvanka stanovala te je slijedio do uvale Zenčišće. Izbo je pet puta, otišao do obližnje poljske kućice gdje se objesio.


Ozlijeđena državljanka Litve je prevezena helikopterom u KBC Split. Prema prvim informacijama izgledalo je kako ozljede jesu brojne, ali žena nije u smrtnoj opasnosti. Međutim, tijekom noći pokazalo kako se radi o teškim tjelesnim po život opasnim ozljedama.