Odgođeno ročište

Zagrepčanin, zaposlenik Europskog parlamenta, optužen za seksualno zlostavljanje svojih pasa nije došao na sud

Hina

Arhiva NL

Arhiva NL

Optužen za seksualno zlostavljanje rodezijskih goniča hospitaliziran pa nije došao na sud



Zagrepčanin I. I. (41) optužen za seksualno zlostavljanje svojih pasa – rodezijskih goniča, opet se nije pojavio na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu gdje je mu je trebalo biti nastavljeno suđenje započeto početkom svibnja.


Njegov odvjetnik Boris Vinčić sutkinji Renati Pražetini-Kaleb predao je liječničku dokumentaciju prevedenu s nizozemskog jezika i ispričao nedolazak svog klijenta, zaposlenika Europskog parlamenta, bolešću zbog koje je i hospitaliziran.


Odvjetnik Vinčić od sutkinje je ponovno zatražio da se s rasprave isključi javnost radi zaštite osobnog života optuženika. S druge strane, tužiteljica je ustvrdila da za to ne vidi razlog, ali da konačnu odluku prepušta sudu. Sljedeća će rasprava bit će zakazana nakon što sutkinja odlučio o tom zahtjevu.




I. I. u medijima odbacuje sve optužbe i tvrdi da će na sudu dokazati nevinost, dok tužiteljstvo sumnja da je od 2009. do rujna 2015. kada je uhićen na različitim lokacijama seksualno općio sa svojim psima pri čemu im je nanosio bol i patnju.


Rodezijski goniči lavova pritom su zadobili trajne ozljede, a zlostavljač je kod njih, navodi tužiteljstvo, pokušao razviti proces uvjetovanja tako što im po nekoliko dana nije davao hranu ni vodu.


Optuženik za zlostavljanje pasa otkriven je u sklopu akcije protiv pedofila na internetu u kojoj je pronađena e-mail adresu koja je razmjenjivala poruke i fotografije spolnog općenja s psima. Tijekom istrage ušlo se u trag tvrtki na zagrebačkoj Knežiji u njegovu vlasništvu, a pri pretrazi ureda i stana pronađeno je stotinjak CD-a i DVD-a sa spornim fotografijama.