HAK

Zagrepčani ozlijeđeni u sudaru na autocesti Rijeka – Zagreb između Delnica i Ravne Gore

Hina



ZAGREB - Dvojica 29-godišnjaka iz Zagreba teško su ozlijeđena jutros u prometnoj nesreći na ulazu u tunel Lučice pokraj Delnica, na autocesti Rijeka-Zagreb, izvijestila je Policijska uprava Primorsko-goranska. 


Vozili su se automobilu “seat leon” prema Rijeci. Nakon nesreće prevezeni su u Klinički bolnički centar Rijeka.


U nesreći, koja se dogodila u 5.30 sati, sudjelovala su još dva vozila, transportni “renault master” i “volkswagen caddy” koji su se kretali također prema Rijeci, doznaje se od policije.




Zbog očevida i raščišćavanja mjesta nesreće promet je ovom dionicom autoceste tekao obilazno, a normaliziran je u 8.15 sati.


Normaliziran je promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Ravna Gora u smjeru Rijeke, nakon uklanjanja vozila iz prometne nesreće u tunelu Lučice, a zbog sanacije mjesta prometne nesreće, kroz tunel se vozi jednim trakom, izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub.


Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Dalmaciji, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Iz HAK-a podsjećaju vozače da u uvjetima smanjene vidljivosti (oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) voze sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima.


S obzirom da je praznik Dan antifašističke borbe u nedjelju, 22. lipnja, zabrana će biti u petak, 20. lipnja od 15 do 23 sata.


Redovna ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će u subotu, 21. lipnja, od 4 do 14 sati, i u nedjelju, 22. lipnja od 12 do 23 sata (zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti D1).


Zbog radova na državnoj cesti D1 između Turnja i Krnjaka (od 6. do 14. km) vozi se jednim trakom naizmjence, uz privremenu prometnu signalizaciju, izvješćuje HAK.


Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Gunja. Granični prijelaz Slavonski Šamac otvoren je samo za promet putničkih vozila. Zbog radova, granični prijelaz Ilok zatvoren je za teretna vozila do 26. lipnja u 6 sati.


Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe, izvijestio je HAK.