Pretres Kluba navijača Dinama

Zagrebačka policija upala je u jazbinu Bad Blue Boysa. Dečki su neonacisti i dobro su naoružani

P. N.

foto: PUZ

foto: PUZ

Zaplijenjeno je na desetke palica, bejzbolskih i onih na razvlačenje, među huliganima popularnih teleskopa, kao i bokseri, fantomke, municija za vatreno oružje i neizostavne baklje.



Zagrebačka policija nedjeljnu utakmicu između Dinama i Hajduka tradicionalno je procijenila kao događaj visokog rizika, ali ovog puta policija nije nadzirala samo na ulicama. Odrađen je, naime, i pretres Kluba navijača Dinama u Ulici kralja Držislava.


Umjesto zastava voljenog kluba, na zidovima okupljališta najvatrenijih Dinamovih navijača policija je mogla vidjeti svastike i grafite posvećene Adolfu Hitleru, Anti Paveliću, ustaškom pokretu…


Zaplijenjeno je na desetke palica, bejzbolskih i onih na razvlačenje, među huliganima popularnih teleskopa, kao i bokseri, fantomke, municija za vatreno oružje i baklje.




Također, policija je zaplijenila i četiri walkie talkie uređaja, za komunikaciju koju je policiji teže nadzirati nego onu putem običnih mobilnih telefona.


– Policija je u nedjelju poduzela mjere i radnje s bitnim ciljem sprječavanja sukoba unutar frakcija domaćih navijača prije, tijekom i nakon nogometne utakmice na Maksimiru. Isto tako, slijedom određenih događaja toga dana, imali smo dovoljno osnova sumnje da provedemo i dodatne mjere i radnje kako bi umanjili moguće posljedice nekih eventualno planiranih protupravnih ponašanja, a u isto vrijeme proveli kriminalistička istraživanja s ciljem da počiniteljima pružimo jasnu poruku da počinjenje kaznenog djela nosi ozbiljne posljedice, izjavila je ovim povodom PUZ-a Marija Goatti.


Ukupno je prije, za vrijeme i poslije utakmice policija privela dvadeset osoba.