Grad: Rijeka
Danas: 14° moguća kiša
Sutra: 6° 17° kiša
6. svibnja 2016.
Policija i inspekcije u noćnom pohodu

Zagrebačka policija privela 51 osobu: među njima 33 maloljetnika

Foto Arhiv NL
Foto Arhiv NL
Autor:
Objavljeno: 22. rujan 2012. u 16:12 2012-09-22T16:12:46+02:00

Glavni cilj akcije bio je nadzor nad boravkom osoba mlađih od 16 godina van doma bez roditeljskog nadzora tijekom kasnih večernjih sati, ali je otkriveno još niz prekršaja

ZAGREB  Čak 51 osoba, od kojih su 33 maloljetne, privedena je u velikoj akciji zagrebačke policije provedenoj u noći s petka na subotu. 

Naime, od 22 sata u petak do šest sati u subotu policajci su u koordinaciji s Državnim inspektoratom i Sanitarnom inspekcijskom proveli akciju koja je kao glavni cilj imala nadzor nad boravkom osoba mlađih od 16 godina van doma bez roditeljskog nadzora tijekom kasnih večernjih sati. 

No, u akciji su osim maloljetnika zatečeni brojni drugi prekršitelji, pa je na kraju 51 osoba privedena u policijske postaje diljem grada. 

– Proveden je nadzor rada ugostiteljskih objekata, te je legitimirano više od tisuću osoba, otkrio je detalje akcije Zlatko Ancić iz Policijske uprave zagrebačke. 

Od 33 maloljetnika njih 31 doveden je u policijske postaje upravo zbog kršenja Članka 95. Obiteljskog zakona. Njime su zabranjeni noćni izlasci djeteta mlađeg od 16 godina bez pratnje roditelja ili druge odrasle osobe u koju roditelji imaju povjerenje, pojasio je Ancić. 

U akciji je policija obišla gotovo 50 zagrebačkih ugostiteljskih objekata, a osim kršenja Obiteljskog zakona utvrđeni su i brojni drugi prekšaji poput galame na javnom mjestu, prosjačenja, vrijeđanja policajaca, točenja alkohola mlađima od 16 godina. 

Jedna osoba prijavljena je i zbog kršenja Zakona o oružju, a 55 ih je uhvaćeno u prometnim prekršajima. Kod šest osoba policajci su pronašli drogu, a 14 ih nije kod sebe imalo osobne dokumente ili pak nisu bili uredno prijavljeni na adresama prebivališta. Četiri lokala prekoračila su radno vrijeme. 


HNK Rijeka