Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 1
Sutra: 17° 21° 1
21. travnja 2018.
Do srijede sve neslužbeno

Zadarski vinar i vlasnik elitnog kafića "mozak" skupine krijumčara droge s Kariba?

Autor:
Objavljeno: 8. svibanj 2012. u 7:41 2012-05-08T07:41:20+02:00

Prema neslužbenim informacijama, traga se za još dvjema osobama

Nakon što je u Dominikanskoj Republici, Italiji i Hrvatskoj ovih dana razbijena međunarodna skupina krijumčara kokaina, kojoj su pripadala i petorica Zadrana, priča je jučer dobila svoj novi, neslužbeni nastavak. 

    Prema dosad poznatim informacijama, prvi su u ruke policiji pali Zadrani Zlatko Ugarković i Ivan Šango te Murteranin Marinko Mikulandra, koje su pripadnici američke DEA-e i dominikanske policije uhvatili u teritorijalnim vodama te zemlje sa 176 kilograma »čistog« kokaina na privatnoj brodici. Odmah nakon njih u Italiji je uhvaćen Šangov stric Milivoj, dok je u Zadru u obiteljskoj kući policija »pokupila« poznatog zadarskog ugostitelja, vinara i vlasnika elitnog kafića Kulf Elvisa Mužanovića. Prema izvorima bliskim istrazi, istovremeno je u Zadru uhićen i Dragan Miletić

    Mužanović je navodno bio boss ove skupine, a Miletić skiper koji je čekao »signal« kako bi u Italiji preuzeo kokain i dovezao ga do hrvatske obale. On je, navodno, trebao preuzeti tek jedan dio od 176 kilograma bijelog praha te ga prevesti u marinu u Murteru gdje Mužanović, Ugarković i Mikulandra imaju kuće i mini-flotu. 

    Miletićevim uhićenjem cijeloj priči nije kraj, po svemu sudeći. Domaće i strane policije i agencije, koje su više od godine dana motrile skupinu krijumčara, tragaju za još nekoliko aktera, pa bi uskoro mogla uslijediti još neka uhićenja. O kojim karikama u organiziranom lancu je riječ, nije se jučer moglo doznati, a prema neslužbenim informacijama, traga se za još dvjema osobama. 

    – U srijedu u 13 sati Ministarstvo unutarnjih poslova će zajedno s predstavnicima policija iz zemalja koje su sudjelovale u ovoj akciji održati konferenciju za medije. Tada će se otkriti i detalji vezani uz akciju kojoj je MUP RH bio organizator, izjavila je Jelena Bikić, glasnogovornica MUP-a. 

    Osim o velikoj zapljeni i uhićenjima, zadarska Kalelarga priča i o zapljeni imovine uhićenih. Navodno su proteklih dana djelatnici policijskog USKOK-a onu na poznatim adresama već popisali. Hoće li im imovina biti blokirana do okončanja sudskog procesa, trebao bi odlučiti sud.

 Početak suđenja Mužanović i Miletić će najvjerojatnije dočekati u zagrebačkom zatvoru, gdje su nakon uhićenja prepraćeni, dok će ostali vrijeme do tada provesti u zatvorima u zemljama gdje su lišeni slobode. 
    – U slučajevima kada su hrvatski državljani uhićeni u stranim zemljama oni ostaju u pritvorima tih zemalja do podizanja optužnice i početka sudskog procesa. Tek tada moguće je zatražiti ekstradiciju, odnosno njihovo izručenje Hrvatskoj, pojasnio je Borislav Živković, glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova, ne želeći komentirati konkretan slučaj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
S Lidlom do odmora iz snova
Moj apartman s 5 zvjezdica

S Lidlom do odmora iz snova