Trovanje

Za smrt mladog para kod Višnjana osumnjičen dimnjačar

Hina

Foto arhiva

Foto arhiva

Županijsko tužiteljstvo u ponedjeljak na svojim internetskim stranicama navodi kako 24-godišnjaka sumnjiči da je sredinom srpnja prošle godine, tri mjeseca prije tragedije, obavljajući poslove dimnjačara propustio provjeriti ispravnost i funkcioniranje dimnjaka koji je spojen na plinski kotao



Pulsko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv 24-godišnjeg dimnjačara pod sumnjom da je zbog propusta u provjeri ispravnosti dimnjaka u agroturizmu kod Višnjana odgovoran za smrt dvoje ljudi, koji su prije sedam mjeseci umrli nakon trovanja ugljičnim monoksidom.


Županijsko tužiteljstvo u ponedjeljak na svojim internetskim stranicama navodi kako 24-godišnjaka sumnjiči da je sredinom srpnja prošle godine, tri mjeseca prije tragedije, obavljajući poslove dimnjačara propustio provjeriti ispravnost i funkcioniranje dimnjaka koji je spojen na plinski kotao.


Na taj način, sumnjaju u tužiteljstvu, dimnjačar nije utvrdio da je dimnjak tehnički neispravan, pa opskrbljivača nije ni obavijestio da obustavi opskrbu plinom dok se dimovodni objekt ne dovede u ispravno stanje.




Ti su propusti navodno kulminirali tragedijom 25. listopada prošle godine, jutro nakon svadbenog slavlja koje se prethodne večeri održavalo u agroturizmu, gdje su Patrik Blaško (27) i Lara Nikolić (22) preminuli u sobi na katu u kojoj su spavali, gušenjem ugljičnim monoksidom koji je izlazio kroz električne instalacije i klima-uređaj.


Pulsko Županijsko državno odvjetništvo stoga 24-godišnjaka tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.