Pomorska nesreća kod Dubrovnika

Za petoricom nestalih se još traga: U sudaru plovila poginula dvojica ugostitelja sa Šipana

Hina

Po priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, službeni brod lučke kapetanije Dubrovnik »Danče« u utorak 25. travnja u 21.20 sati sudario se u Koločepskom kanalu s gumenom brodicom nepoznate registracijske oznake na kojoj su bili ugostiteljski djelatnici hrvatskog državljanstva,



U dubrovačkom akvatoriju traje intenzivna potraga za pet nestalih osoba nakon noćašnje teške pomorske nesreće u kojoj su se sudarili brod Lučke kapetanije Dubrovnik i gumenjak s više članova posade, pri čemu su dvije osobe poginule, dvije osobe su lakše ozlijeđene, a pet osoba je nestalo.


Prema dostupnim informacijama, službeni brod Lučke kapetanije Dubrovnik, »Danče« sinoć u 21,20 sati u Koločepskom kanalu sudario se s gumenom brodicom nepoznate registracijske oznake, na kojoj su nalazili ukupno devet osoba, ugostiteljski djelatnici hrvatskog državljanstva, priopćeno je iz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.


NOVO! 10:50 – U pomorskoj nesreći koja se dogodila u utorak navečer u Koločepskom kanalu, u sudaru broda Lučke kapetanije Dubrovnik i gumenjaka na kojem je bilo devet osoba, kako se neslužbeno doznaje, poginulo je dvoje ugostitelja iz jednog restorana s otoka Šipanu, za pet osoba s gumenjaka još uvijek se traga, dok je dvoje ozlijeđeno. 




Prema za sada neslužbenim informacijama, u nesreći oko 21,20 sati, poginuli su muškarac A.P., ujedno i vlasnik ugostiteljskog objekta, i djelatnica restorana J.K., dvije osobe su ozlijeđene, a za pet osoba se intenzivno traga.


U gumenjaku dužine šest metara koji se sudario sa službenim brodom Lučke kaptanije ”Danče” bilo je ukupno devet osoba, svi hrvatski državljani. Dvije osobe koje su ozlijeđene, ali su preživjele su muškarci (1959.) i i (1964.) iz Rogotina i Kule Norinske. Oni su prevezeni u dubrovačku Opću bolnicu


”Primljeno je dvoje ljudi, jedan muškarac 1959. godište koji je zadobio lakše ozljede i pušten je na kućno liječnje, a drugi je muškarac, 1964. godište, zadobio prijelom ključne kosti i danas je planirana operacija. Pacijent je stabilno”, rekao je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić.


NOVO! 8:38 – Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić potvrdio je u srijedu da su nakon noćašnje teške pomorske nesreće u Koločepskom kanalu u kojem su dvije osobe poginule, a za pet ih se još traga, u tu bolnicu primljene dvije osobe, od koji je jedna teže, a druga lakše ozlijeđena.  


‘ ‘Primljeno je dvoje ljudi, jedan muškarac 1959. godište koji je zadobio lakše ozljede i pušten je na kućno liječenje, a drugi je muškarac, 1964. godište, zadobio prijelom ključne kosti i danas je planirana operacija. Pacijent je stabilno”, rekao je Bekić.


—————————————————————


Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je službeni brod dubrovačke Lučke kapetanije bio angažiran u akciji hitnog medicinskog transporta prema otoku Mljetu.


Na mjestu nesreće iz mora su spašene dvije osobe s manjim tjelesnim ozljedama, dok su dvije osobe pronađene mrtve. Za ostalih pet osoba intenzivno se traga.


U potražnu akciju za nestalima uključena su tri plovila Lučke kapetanije Dubrovnik s liječničkom pratnjom, službeni policijski brod te motorni trajekt Hanibal Lucić.


Putem Obalne radio postaje ORP Dubrovnik-radio emitira se poruka pogibli kategorije »Mayday Relay« prema svim sudionicima u pomorskom prometu, ističu iz Ministarstva.


Ministarstvo će, dodaje se, tijekom dana izvijestiti javnost o rezultatima spasilačko – potražne akcije.


S voditeljima potražnih timova u Dubrovniku će se sastati ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sa suradnicima, državnom tajnicom za more, Majom Markovčić Kostelac i pomoćnikom ministra ispred Uprave sigurnosti plovidbe, kapetanom Sinišom Orlićem .