Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
27. veljače 2020.
Loše vijesti

ZAVRŠENA POTRAGA, NESTALI MLADIĆ JE MRTAV: Kod uvale Gorička pronađeno tijelo mladića nestalog nakon vožnje na JET-skiju

foto: Public domain pictures
foto: Public domain pictures
Autor:
Objavljeno: 10. srpanj 2018. u 22:23 2018-07-10T22:23:00+02:00

Kako je ranije priopćeno, mladić je u ponedjeljak poslijepodne sportsko-rekreacijskim plovilom tipa JET-ski krenuo od Novog Vinodolskog do plaže Zrće na otoku Pagu.

ZAGREB - Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je da je u utorak poslijepodne pronađeno tijelo 27-godišnjaka za kojim se tragalo nakon što je nestao u ponedjeljak.

Službenici Lučke ispostave Starigrad - Paklenica pronašli su beživotno tijelo nestalog turista, M.K. (1991.) malo poslije 18 sati, u okviru organizirane potrage na poziciji oko jedne nautičke milje sjeverno od uvale Gorička, gdje je ranije danas pronađen napušteni njegov JET-ski.

MRCC Rijeka je o pronalasku tijela obavijestila Pomorsku policiju Zadar te Policijsku upravu Ličko - senjsku, nakon čega je prevezeno u Starigrad-Paklenicu i predano u daljnje postupanje policijskim službenicima.

Kako je ranije priopćeno, mladić je u ponedjeljak poslijepodne sportsko-rekreacijskim plovilom tipa JET-ski krenuo od Novog Vinodolskog do plaže Zrće na otoku Pagu.

Odatle se u ponedjeljak u 20 sati posljednji put telefonski javio prijateljima i članovima obitelji, a potom je s njim izgubljen svaki kontakt.

Njegovo je plovilo pronađeno u utorak poslijepodne u uvali Gorička, na istočnoj obali otoka Paga, a s obzirom da je nedostajao ključ za paljenje koji voditelji moraju nositi pričvršćen za narukvicu, pretpostavlja se da je pao u more, a plovilo je nastavilo plutati dok se nije nasukalo.

Na moru su vladali vrlo povoljni uvjeti, pa su vremenske neprilike isključene kao uzrok te pomorske nesreće.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.