Stravična nesreća

Vozač kamiona o tragediji na odmorištu: ‘Približavao sam se pumpi kad su mi otkazale kočnice’

Portal Novilist.hr

Photo Nikola Cutuk/PIXSELL

Photo Nikola Cutuk/PIXSELL



NOVSKA Dvije su osobe poginule, a dvije su ozlijeđene u naletu kamiona na grupu ljudi na odmorištu autoceste između Novske i Okučana, potvrdila je sisačko-moslavačka policija, javlja Jutarnji.


Policijski očevid na odmorištu Sjever kod Starog Grabovca na Autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac još uvijek traje. Prizor na mjestu nesreće stravičan je, a policija je trakom ogradila široki prostor oko mjesta tragedije.


Očevidom na mjestu tragedije koordinira zamjenik županijskog državnog odvjetnika Mario Miletić. On je u izjavi potvrdio smrt dviju djevojčica.




– U ovoj prometnoj nesreći smrtno su stradale dvije djevojčice u dobi od 14 godina, a teško su i po život opasno ozlijeđene dvije punoljetne ženske osobe. One nemaju veze s ovom grupom već su tu stajale jer izašle iz drugog vozila, rekao je Miletić.


Jutarnji doznaje da je vozač kamiona policiji rekao da nije imao nikakvih problema s vozilom do trenutka kada je stigao do benzinske crpke. Skrenuo je na odmorište kako bi natočio gorivo i u trenucima dok se približavao pumpi, prema njegovim riječima, otkazale su mu kočnice. Policija ga je privela.


Bojim se da mu je pozlilo


Na mjesto nesreće došao je predstavnik prijevozničke tvrtke Marin iz Zagreba u čijem je vlasništvu kamion.


– Vozač je iskusan i vozi kamion oko 30 godina. Išao je iz Beograda gdje je jučer natovario ljepilo za keramiku. Prespavao je na odmorištu u Županji odakle je jutros krenuo. Ne znam što se točno dogodilo, ali se bojim da mu je pozlilo, rekao je predstavnik tvrtke za 24 sata.


Kako se može vidjeti na licu mjesta, kamion je ušao na odmorište, nije se zaustavio već je produžio desno od kafića i supermarketa koji se nalaze u kompleksu odmorišta. Tada je kamionom naletio na djecu koja su izlazila iz minibusa i ostale putnike koji su se zatekli na odmorištu.


Prema prvim informacijama, umor nije kumovao nesreći jer je vozač navodno odmorio, odnosno spavao na odmorištu u Županji te je na put krenuo nešto više od sat vremena prije nesreće.


Pri udaru su oštećena dva osobna automobila, jedan bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, drugi slavonskobrodskih. Tu i je minibus brodskih tablica iz kojeg su nesretna djeca izlazila kada je na njih naletio kamion.


Kamion je produžio još 30-40 metara, sletio s puta na livadu, porušio nekoliko stabala i konačno se zaustavio, javlja Jutarnji.