Astronomski 'ceh'

Voditelj striptiz kluba zatvoren zbog iznude: Norvežanima piće naplatio 150.000 kuna

Hina

Iako im je 27-godišnji voditelj kluba s kartica podigao oko 150 tisuća kuna račun za piće koji su dvojica Norvežana dobila nakon burne večeri navodno je iznosio čak 300 tisuća kuna



SPLIT - Voditelj jednog hvarskog striptiz kluba zbog iznude je završio u splitskom istražnom zatvoru nakon što je dvojicu Norvežana prisilio da mu daju bankovne kartice s kojih je, zbog računa za piće, ‘skinuo’ 20 tisuća američkih dolara i 30 tisuća kuna.


Iako im je 27-godišnji voditelj kluba s kartica podigao oko 150 tisuća kuna račun za piće koji su dvojica Norvežana dobila nakon burne večeri navodno je iznosio čak 300 tisuća kuna.


Neslužbeno se doznaje da je astronomski ‘ceh’ nastao nakon što su u društvo dvojice Norvežana starih 29 i 27 godina došle egzotične plesačice koje su krenule naručivati najskuplje piće – šampanjac čija boca u noćnom klubu stoji čak 20 tisuća kuna.




Kada su gosti na kraju prigovorili da je račun za piće previsok voditelj kluba navodno im je, zajedno s muškarcima čiji identitet policija nije utvrdila, počeo verbalno prijetiti, uključujući povremeno i elektrošoker.


“Nakon verbalnih prijetnji i prijetnji elektrošokerom koji je osumnjičenik povremeno uključivao, oštećenici su u strahu bili prisiljeni predati svoje bankovne kartice” s kojih je voditelj kluba podigao 20 tisuća američkih dolara i 30 tisuća kuna, izvijestilo je na svojoj internetskoj stranici splitsko općinsko državno odvjetništvo.


Norvežani su sve prijavili policiji, a voditelj kluba je nakon uhićenja završio i u jednomjesečnom istražnom zatvoru zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke, ali i ponoviti nedjelo, doznaje se u tužiteljstvu.