Suđenje za ubojstvo Sliška

Vladimir Zagorec priznao da se sastao s Mijom Kovčom

Sergej Abramov

Bivši general, međutim, poriče da je Kovči kazao da je Petrač platio Sliškovo ubojstvo, a tvrdi da uopće nije ni znao s kim se sastaje



ZAGREB – Bivši general Vladimir Zagorec, osuđen zbog nestanka famoznih dragulja iz MORH-a, jučer je na suđenju Marku Nikoliću optuženom za ubojstvo Vjeke Sliška priznao da se sastao s Mijom Kovčom u Beču, ali je porekao da je s njim razgovarao o Sliškovom ubojstvu.


– Tog sam čovjeka vidio jednom, kad je došao u Beč s Perićem, kazao je Zagorec.


Ranije na suđenju Nikoliću Mijo Kovčo je posvjedočio da se sastao sa Zagorcem u Beču i da su raspravljali i o Sliškovom ubojstvu. K tome, Kovčo je ustvrdio da mu je Zagorec tom prilikom rekao da je ubojstvo Vjeke Sliška naručio Hrvoje Petrač.




Međutim, Zagorec tvrdi da o tome nije bilo riječi, već da je Kovčo tražio sastanak s njim, jer je imao problema s gradom oko nekih lokala. Štoviše, Zagorec tvrdi da nije ni znao tko je čovjek s kojim razgovara.


– Na tom ručku ja nisam ni znao tko je on i kako se zove. Tek sam kasnije u novinama vidio njegovu sliku i ime. Našli smo se gore, jer je on imao problema s gradom Zagrebom oko nekih lokala, pa je mislio da mu mogu pomoći, rekao je osuđeni bivši general.


Kad ga je sutkinja Sanja Mazalin upitala zašto je Kovčo onda posvjedočio drugačije, Zagorec je odgovorio da bi to trebalo pitati Kovču. I tužitelja Petra Dragosavca je zanimalo govori li istinu Zagorec ili Kovčo, na što je general reagirao nervozno, rekavši da je to provokacija.


Zato je zaradio i opomenu od sutkinje Mazalin.


Priču sličnu Zagorčevoj ispričao je i svjedok Mario Perić, policajac iz Splita koji je Kovču doveo u Beč.


– Kovčo je sam pričao i odgovarao, a kada je spomenuo da on i Zagorec imaju zajedničke neprijatelje, general je prekinuo sastanak, kazao je Perić.