Nastavak ponovljenog suđenja

Vještaci povezali Paravinjin šleper s mjestom pronalaska tijela Antonije Bilić

Hina

Foto Niksa Stipanicev / CROPIX

Foto Niksa Stipanicev / CROPIX

U obzir su, kako se neslužbeno doznaje, uzeti snimci s nadzornih kamera u tvornici u Ogulinu, gdje je Paravinja bio na istovaru, te s autoceste



ŠIBENIK U nastavku ponovljenog suđenja Draganu Paravinji za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne Antonije Bilić u lipnju 2011., na Županijskom sudu u Šibeniku u utorak su prometno – tehnički i telekomunikacijski vještaci dopunili svoja vještva iz prvog sudskog postupka, a neslužbeno se doznaje kako su povezali Paravinjin šleper s mjestom pronalaska tijela u Josipdolu.


 U obzir su, kako se neslužbeno doznaje, uzeti snimci s nadzornih kamera u tvornici u Ogulinu, gdje je Paravinja bio na istovaru, te s autoceste.


 Prema informacijama koje je za Hinu dao odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić, svjedočila su dva vještaka, prometno – tehnički i telekomunikacijski koji su dopunili svoja vještva iz prvog sudskog postupka.




To su morali učiniti, pojasnio je Ljubičić jer je prije početka ponovljenog suđenja pronađeno tijelo Antonije Bilić, pa je valjalo utvrditi je li tegljač koji je u vrijeme ubojstva vozio Paravinja mogao dospjeti do mjesta na kojem je izbačeno tijelo.


Odvjetnik Ljubičić navodi kako je potpuno zadovoljan svjedočenjem vještaka te njihovim nalazom i drži ih vjerodostojnima.


Sud je, rekao je Ljubičić, nastavak rasprave zakazao za kraj ožujka kada bi, nakon nekoliko uzastopnih dana rasprava, trebalo završiti ponovljeno suđenje Draganu Paravinji.


Optuženi Paravinja danas nije sudjelovao na raspravi jer je odlukom suda udaljen sve do okončanja postupka. Sud je tako odlučio zbog Paravinjinih konstantnih pokušaja da suđenje opstruira.


Postupak protiv Dragana Paravinje, optuženog da je 7. lipnja 2011. godine pokušao silovati, pa ubio maloljetnu Antoniju Bilić iz Krički pored Drniša, na Županijskom sudu u Šibeniku ponavlja se na temelju odluke Vrhovnog suda.


Taj visoki sud ukinuo je prvu presudu Županijskog suda u ovom slučaju, kojom je Paravinja osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, smatrajući kako u sudskom postupku nije dokazano da je pokušaj silovanja maloljetne Antonije Bilić prethodio ubojstvu.


Antonija Bilić posljednji je put viđena kada je u Drnišu, na mostu preko Čikole, ušla u Paravinjin kamion.


Paravinja je nakon uhićenja u Republici Srpskoj ubojstvo priznao, a potom je pred hrvatskim pravosuđem sve zanijekao.


Tijelo Antonije Bilić pronađeno je u studenom 2012. godine kod Josipdola.