Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Dvostruka igra

u tiskanom "Vidovnjaku" godina i sedam mjeseci zatvora: Prvo prijetio pa nudio usluge "zaštite"

Snimio Marko GRACIN
Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 15. siječanj 2015. u 7:05 2015-01-15T07:05:00+01:00

Danijel Gotovina SMS porukama prijetio je poduzetniku ako mu ne isplati 800.000 eura, a onda se predstavio kao vidovnjak i nudio mu usluge »zaštite« te mu savjetovao da iznuditelju ipak uplati traženi novac

Danijel Gotovina (31) iz Zaboka osuđen je nepravomoćno na godinu i sedam mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog prijetnje i pokušaja iznude jednog poduzetnika koji je jučer prije izricanja presude pozvan u sudnicu i samo je kratko ponovio da stoji iza svega što je kazao kao svjedok u postupku kada je ispitan u državnom odvjetništvu.
Čak mu je bilo toliko mučno gledati optuženog Gotovinu da je upitao sutkinju Brankicu Grgurić mora li biti u istoj prostoriji s optuženikom.
Odgovorila mu je da mora, ali ako nema što dodati svom već danom iskazu, može odmah izaći iz sudnice.
Svjedok je s olakšanjem izašao.

– Sad kad sam ga vidio žao mi je što sam ga iznevjerio kao prijatelja, kazao je Gotovina koji je na kraju postupka sve priznao, rekao da se osjeća krivim te da mu je strašno žao. 

– Želio bih se ispričati i njemu i njegovoj obitelji i samo želim reći da nije bio niti u jednom trenutku u opasnosti od mene, rekao je osuđenik.

No, prijetnje koje mu je upućivao putem SMS poruka, ne samo on osobno nego i drugooptuženi za pomaganje Niko Milanović (47) iz Brčkog koji je u međuvremenu priznao djelo te se izvansudski nagodio na godinu dana zatvora uvjetno na pet godina, nisu nimalo bezazlene.
Kako je oštećeni imao nekih problema s osobama koje su mu prijetile, zatražio je pomoć od Gotovine koji mu se predstavio kao vidovnjak i osoba koja ima posebne sposobnosti vidjeti buduće događaje što je žrtva i povjerovala. Gotovina mu je obećao da će ga zaštititi od osoba koje mu žele nauditi. 

Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu