Nasilni Riječanin

‘Vidit ćemo ‘ko će molit za život’: Opet maltretirao bivšu suprugu, opet se hladi u Via Romi

Slavica Kleva

Ilustracija / Foto Shutterstock

Ilustracija / Foto Shutterstock

Riječ je o osobi koja je i do sada bila osuđivana za druga kaznena djela, no prema bivšoj supruzi je bio nemilosrdan



RIJEKA Četrdesetdevetogodišnjak koji je bio pod uvjetnom kaznom za upućene prijetnje smrću bivšoj supruzi jučer je ponovo ušao u istražni zatvor jer je prekršio odredbe uvjetne kazne na koju je osuđen prije nepunih godinu dana, odnosno kada je presuda postala pravomoćna. Jučer je u pritvor ušao jer se nametljivo ponašao prema bivšoj ženi, ponovo joj slao SMS prijeteće poruke koje su itekako uznemirile bivšu suprugu koja je u ovom konkretnom slučaju ponovo zatražila pomoć policije.


Riječ je o osobi koja je i do sada bila osuđivana za druga kaznena djela, no prema bivšoj supruzi je bio nemilosrdan. »Vidit ćemo ko će molit za život, platit ćeš govno jedno i ti i on«. Spominjući joj u psovkama mater, nije se libio prijetiti joj da »će vidit ko će se ohladiti«, ali i »da će golim rukama njemu grlo iščupati, a ti ćeš vidjeti«, kod žene su opravdano izazvale osjećaj ugroženosti, nespokojstva i straha za vlastiti život.


Iako je bivši suprug u prvom postupku osuđen, predmet je iz 2014. godine ponovo vraćen na postupanje da bi na koncu bio osuđen na šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine. Kako je nasilnik u vremenu kušnje ovih dana ponovio kazneno djelo prijetnje, sudac istrage mu je odredio mjesru istražnog zatviora gdje će čekati istragu i optužni akt.