Neobična nesreća

Vatrogasci oslobodili kuharicu iz “okova” kuhinjskog miksera u Splitu

Hina

Vatrogascima koji su uskoro stigli u bolnicu trebala je tek koja minuta da minijaturnom kutnom brusilicom prepile dio kuhinjskog miksera koji je zahvatio kuharičinu lijevu ruku. Zadobila je ozljede prstiju, no još se ne zna jesu li teže naravi. Liječnici su joj sanirali ozljede, a sve je odrađeno profesionalno i na nivou jer su splitski vatrogasci, vjerojatno kao i svi ostali u Hrvatskoj, navikli na svakojake akcije



ZAGREB Vatrogasci su u srijedu spasili kuharicu splitskog Kliničkog bolničkog centra (KBC) kojoj je kuhinjski mikser zahvatio lijevu ruku, a kako joj liječnici svojim alatima nisu uspjeli pomoći ‘vatreni momci’ su je oslobodili minijaturnom kutnom brusilicom.


Bolnička kuharica, kako se doznaje, nastradala je u 7.15 sati čim je krenula pripremati doručak pacijentima i liječničkom osoblju.


Odmah nakon nesvakidašnje radne nesreće netko od kolegica pozvao je liječnike s hitnog kirurškog prijema, a kada su shvatili da joj svojim alatima ne mogu osloboditi ruku iz okova velikog kuhinjskog miksera nije im preostalo ništa drugo nego pozvati gradsku Javnu vatrogasnu postrojbu.




Vatrogascima koji su uskoro stigli u bolnicu trebala je tek koja minuta da minijaturnom kutnom brusilicom prepile dio kuhinjskog miksera koji je zahvatio kuharičinu lijevu ruku. Kako se doznaje od vatrogasaca nastradala žena ni u jednom trenutku nije stvarala paniku.


Zadobila je ozljede prstiju, no još se ne zna jesu li teže naravi. Liječnici su joj sanirali ozljede, a sve je odrađeno profesionalno i na nivou jer su splitski vatrogasci, vjerojatno kao i svi ostali u Hrvatskoj, navikli na svakojake akcije.


Kažu da su odrasle i djecu do sada oslobađali iz raznih stupica – od stolica na autobusnim stajalištima između kojih ruke najčešće uvlače djeca do vozila, ograda na igralištima, raznih rupa pa sve do pedala ili kotača na biciklama. Načešće za to koriste specijalne kutne brusilice, čiji su brusevi veličine kovanice od pet kuna.