Strašna nesreća kod Dramlja

‘Vatra odmah nakon sudara počela gutati automobil’: Mladiću (28) iz Kraljevice nije bilo spasa

Šarlota Brnčić

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić

Unesrećeni iz mini busa prevezeni su na hitni trakt KBC-a na Sušaku te u Dječju bolnicu Kantrida, a radilo se o jedanaestoro djece. Srećom, uglavnom su bili natučeni i lakše ozlijeđeni pa su nakon pregleda otpušteni na kućnu njegu. U Dječjoj bolnici Kantrida zadržan je samo 13-godišnjak



RIJEKA – Identitet vozača “seata cordobe”, poginulog u jučerašnjoj stravičnoj prometnoj nesreći na Jadranskoj magistrali policija još nije objavila, budući se jučer još provjeravao identitet. No kako neslužbeno saznajemo, poginuo je 28-godišnji Bruno Kurolt iz Kraljevice.


Nesreća se zbila se jučer ujutro na potezu od Jadranova prema Dramlju. Od siline sraza automobil se i zapalio, a nesretnom vozaču, nažalost, nije bilo spasa.


Unesrećeni iz mini busa prevezeni su na dvije lokacije, na hitni trakt KBC-a na Sušaku te u Dječju bolnicu Kantrida kako bi bili detaljno pregledani i dobili adekvatnu medicinsku skrb, a radilo se o jedanaestoro djece. Srećom, uglavnom su bili natučeni i lakše ozlijeđeni pa su nakon pregleda otpušteni na kućnu njegu. U Dječjoj bolnici Kantrida zadržan je samo 13-godišnjak kojem je konstatirana teška tjelesna ozljeda.




Brojni vozači, posebice oni koji su naišli s kamionima, nisu dvojili oko toga da treba priskočiti upomoć pa su se zaustavili, dohvatili priručne aparate za gašenje te svim snagama pokušali zaustaviti plamen koji je velikom brzinom počeo gutati automobil. Nažalost, to im nije pošlo za rukom, vatra je bila prejaka pa su zapaljeni automobil u kojem je ostao vozač ugasili vatrogasci crikveničke Javne vatrogasne postrojbe.


– Dobili smo dojavu da su dva vozila u plamenu te da ima zarobljenih u vozilima. Kad smo stigli na mjesto, automobil je bio u plamenu, vozač je već bio mrtav i pristupili smo gašenju. Cijeli automobil je bio u plamenu i ništa se nije dalo napraviti za mrtvog vozača. U mini busu su bili mladi košarkaši – izjavio nam je voditelj grupe Nikica Piškulić iz crikveničkih profesionalnih vatrogasaca.


Roditelji mladih košarkaša, uzrasta od petog do sedmog razreda osnovne škole, nakon što im je javljeno da su djeca sudjelovala u teškoj prometnoj nesreći, iz Krka su pohitali u Rijeku. Zatekli smo ih na Kantridi gdje su čekali da sva djeca koja su tamo zaprimljena budu pregledana i otpuštena iz bolnice. Jedna od mama ispričala nam je da je ujutro u Krku ispratila svog sina na autobus, da bi kasnije dobila uznemirujući poziv zbog kojeg je sa suprugom najbrže što je mogla stigla do Rijeke. Odahnuli su tek kad su uvidjeli da su djeca uistinu dobro, iako su bila šokirana zbog svega proživjelog.


Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista…