Šteta 20 tisuća kuna

Vandalizam: Huligani demolirali zgradu Općine Viškovo

Andrej Petrak

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Prostor općinske zgrade i susjednog Doma hrvatskih branitelja dosad je nerijetko bio metom sitnih vandalskih napada, koji su uzrokovali sitnija oštećenja



VIŠKOVO » Nepoznati vandali u noći na nedjelju demolirali su toalet u vlasništvu Općine Viškovo. Riječ je o dozidanom prostoru sa stražnje strane zgrade u kojoj je općinska uprava. Huligani su se posebno okomili na zidove, a oštećena su i vrata. Načelnica Viškova Sanja Udović da je prostor oko vanjskog WC-a, kod caffe bara Morčić, uništenog u vandalskom napadu ovog vikenda, djelomično pokriven kamerama, te da postoji mogućnost da su počinitelji snimljeni.


   – Policija je obavila očevid u nedjelju, a bili su prisutni zamjenik načelnice Denis Mladenić i Slavica Erceg iz KUD-a Izvor, koji su koristili Dom hrvatskih branitelja u subotu navečer. Procjenjena šteta je do 20.000 kuna, a budući da je cijeli objekt osiguran, od osiguravatelja ćemo tražiti pokrivanje popravaka, rekla je načelnica Udović.


   – U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti događaja, kao i za sada nepoznatog počinitelja, priopćava pak policija. Prostor općinske zgrade i susjednog Doma hrvatskih branitelja dosad je nerijetko bio metom sitnih vandalskih napada, koji su uzrokovali sitnija oštećenja. Jednom je razbijen parlafon, a po zidovima se često ispisuju razni grafiti.