Lažno se predstavila

VREMEŠNI RIJEČANIN NASJEO Lažna bankarica ga tražila novac na “provjeru”, pa mu ukrala 47 tisuća kuna

Fiore Vežnaver

Foto: D: ŠKOMRLJ

Foto: D: ŠKOMRLJ

Modus operandi i u ovom slučaju je već prokušan: nepoznata ženska osoba prije nekoliko se dana putem telefona lažno predstavila 83-godišnjaku kao djelatnica banke, te od njega zatražila novac radi izmjena novčanica



Riječanin u dobi od 83 godine nova je žrtva prevaranata kojima su na meti poglavito starije osobe, s nižim pragom sumnjičavosti pa i značajnom naivnošću.


Muškarac s Vežice oštećen je za čak 47 tisuća kuna. Modus operandi i u ovom slučaju je već prokušan: nepoznata ženska osoba prije nekoliko se dana putem telefona lažno predstavila 83-godišnjaku kao djelatnica banke, te od njega zatražila novac radi izmjena novčanica.


Bez provjere, Riječanin joj je predao – više od 47 tisuća kuna. Shvatio je da je nasamaren i da više neće vidjeti svoj novac kada se »bankarica« više nije javljala na telefon, niti je dolazila u njegov stan.




Policija ponovo apelira na građane, posebice one starije životne dobi, da budu oprezni i sumnjičavi, da ne puštaju u svoje domove nepoznate osobe, a od onih koji se predstavljaju kao djelatnici različitih ustanova ili tvrtki traže službene dokumente ili iskaznice.